Annonce
Kolding

Massiv interesse for nedrykningsgyser: Salg af billetter til KIF mod Tønder går strygende

Det er scener som disse, KIF'erne håber på vil gentage sig. KIF har brug for opbakning fra så mange tilskuere som muligt, når holdet skal sikre sig endnu en sæson i den bedste danske håndboldliga. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Størstedelen af sæsonen har der været omkring et par tusind tilskuere på plads i Koldinghallerne, når KIF Kolding har spillet. Det ændrer sig på fredag, når første kamp i duellen om en plads i den bedste håndboldrække bliver spillet.

Kolding: Engang fyldtes Koldinghallerne til Champions League-opgør og medaljekampe i den danske håndboldliga.

Sådan er det ikke længere.

På fredag lægger Koldinghallerne i stedet gulv til en duel om en plads i den bedste danske håndboldrække. KIF Kolding kæmper om nedrykning. TM Tønder spiller for at rykke op.

Men selvom det er den omvendte verden i forhold til dengang, verdens bedste håndboldspillere udkæmpede store slag om trofæer på Ambolten, er byen klar til at bakke KIF Kolding op. Billetsalget til det første af to - måske tre - nedrykningsopgør går nemlig strygende. Det fortæller Mathias Sørensen, der er eventmanager i KIF Kolding.

- Vi har solgt lige under 3000 billetter, omkring 2800, og billetterne blev sat til salg i går (mandag, red.). Tønder kommer også med 150-200 mand, så der skal nok blive tryk på, siger Mathias Sørensen.

Annonce

Erhvervslivet bakker op

  • Business Kolding bakker op om KIF Kolding og uddeler 750 billetter til kampen til deres medlemmer.
  • Ifølge Mathias Sørensen er der stadig mulighed for at få fat i billetterne fra Business Kolding.
  • Hvis du er medlem af Business Kolding og er interesseret i en billet, skal du sende en mail til Mathias Sørensen på ms@kif.dk med dit navn og det ønskede antal billetter senest den 9. maj klokken 14. Du kan højst få fire billetter.
  • Folk, der ikke er medlem af Business Kolding, kan købe billet på www.kif.dk.

Tidligt ude

Der plads til 5001 tilskuere i Koldinghallerne, og Mathias Sørensen forventer, at der bliver solgt omkring 4000 billetter i alt. Det er markant flere billetter, end der er blevet solgt til sæsonens tidligere kampe, hvor præstationerne altså ikke har rakt længere end til nedrykningsspillet.

- Folk er meget tidligere ude end normalt. Helt vildt. Der plejer at være omkring 2000 til kampene, så vi er allerede over på nuværende tidspunkt. Vi skal tilbage til finaletiderne, før vi har set billetterne blive solgt så hurtigt, siger Mathias Sørensen, der fortæller, at billetpriserne er sænket en smule, og at tilskuerne får en øl eller vand med i købet.

Fredagens kamp bliver måske den sidste kamp på hjemmebane i denne sæson. Hvis KIF Kolding og TM Tønder begge vinder en af de to første kampe i serien, skal den afgørende kamp spilles i Kolding næste fredag. Anden kamp om nedrykning spilles tirsdag den 14. maj.

Kampstart på fredag er klokken 18.30.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce