Annonce
Kolding

Massiv interesse for tilbud til borgere med hjernerystelser

Kolding: Oprindeligt havde Center for Specialundervisning til unge og Voksne (CSV) 15 pladser på deres forløb til borgere med længerevarende følger efter hjerneskader. Men behovet har vist sig at være større end forventet, og i øjeblikket har der i alt været 33 borgere tilknyttet tilbuddet.

- Der er ikke noget, der tyder på, at der ikke kommer flere. Vi har sat en lille bremseklods på nu, for det er gået meget stærkt, og vi vil gerne sikre, at vi kan tilbyde alle den samme kvalitet. Vi regner med at få det løst i løbet af september, siger Hanne Holst, der er fagkonsulent hos CSV og tovholder for tilbuddet.

Den massive interesse skyldes ifølge tovholderen blandt andet, at der kun findes få lignende tilbud.

- For de borgere, der har hjernerystelser, har der ikke været så mange andre tilbud, og som fagperson er det her stadig et meget nyt område, der forskes en del i. Der har ikke været projekter før, som har arbejdet med målgruppen, så vi kan ikke vide, hvor mange der har symptomerne, siger Hanne Holst.

Annonce

Tilbuddet består af:

Neuropsykolog, der tester omfanget af din skade og rådgiver om, hvordan du lever med det i hverdagenHørekonsulent med kompetencer inden for tinnitus og hyperacusis (lydfølsomhed), der ofte er en medfølgende konsekvens

Synskonsulent med viden om hjælpemidler og vejledning i forhold til lysfølsomhed

Specialoptiker

Neurooptometrist (optiker), der kan træne borgerens syn, samsyn, balance mv.

Søvnvejledning og redskaber til bedre energiforvaltning

Undervisere med specialviden om hjernen, som underviser i kompenserende strategier, let motion, brug af strukturredskaber, hjernetræning mv.

Mindfulness

Samarbejde

Projektet startede i september, efter CSV fik bevilget 270.000 kroner fra arbejdsmarkedsudvalget og arbejdsmarkedsrådet. Siden har CSV arbejdet tæt sammen med Jobcenter Kolding i håb om, at borgerne vender tilbage til arbejdsmarkedet.

- Jobcentret henviser til os, og de har hele tiden kunnet se en mulighed i tilbuddet. Vi har et rigtig godt samarbejde med dem, og det overordnede mål er at få dem tilbage i arbejdet. Der er dog også et vigtigt mål i at øge livskvaliteten, så borgerne kan holde ud at være til, siger Hanne Holst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce