Annonce
Kolding

Massiv interesse for tilbud til borgere med hjernerystelser

Kolding: Oprindeligt havde Center for Specialundervisning til unge og Voksne (CSV) 15 pladser på deres forløb til borgere med længerevarende følger efter hjerneskader. Men behovet har vist sig at være større end forventet, og i øjeblikket har der i alt været 33 borgere tilknyttet tilbuddet.

- Der er ikke noget, der tyder på, at der ikke kommer flere. Vi har sat en lille bremseklods på nu, for det er gået meget stærkt, og vi vil gerne sikre, at vi kan tilbyde alle den samme kvalitet. Vi regner med at få det løst i løbet af september, siger Hanne Holst, der er fagkonsulent hos CSV og tovholder for tilbuddet.

Den massive interesse skyldes ifølge tovholderen blandt andet, at der kun findes få lignende tilbud.

- For de borgere, der har hjernerystelser, har der ikke været så mange andre tilbud, og som fagperson er det her stadig et meget nyt område, der forskes en del i. Der har ikke været projekter før, som har arbejdet med målgruppen, så vi kan ikke vide, hvor mange der har symptomerne, siger Hanne Holst.

Annonce

Tilbuddet består af:

Neuropsykolog, der tester omfanget af din skade og rådgiver om, hvordan du lever med det i hverdagenHørekonsulent med kompetencer inden for tinnitus og hyperacusis (lydfølsomhed), der ofte er en medfølgende konsekvens

Synskonsulent med viden om hjælpemidler og vejledning i forhold til lysfølsomhed

Specialoptiker

Neurooptometrist (optiker), der kan træne borgerens syn, samsyn, balance mv.

Søvnvejledning og redskaber til bedre energiforvaltning

Undervisere med specialviden om hjernen, som underviser i kompenserende strategier, let motion, brug af strukturredskaber, hjernetræning mv.

Mindfulness

Samarbejde

Projektet startede i september, efter CSV fik bevilget 270.000 kroner fra arbejdsmarkedsudvalget og arbejdsmarkedsrådet. Siden har CSV arbejdet tæt sammen med Jobcenter Kolding i håb om, at borgerne vender tilbage til arbejdsmarkedet.

- Jobcentret henviser til os, og de har hele tiden kunnet se en mulighed i tilbuddet. Vi har et rigtig godt samarbejde med dem, og det overordnede mål er at få dem tilbage i arbejdet. Der er dog også et vigtigt mål i at øge livskvaliteten, så borgerne kan holde ud at være til, siger Hanne Holst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Annonce