Annonce
Aabenraa

Massivt pres på testcentre: Folk skal i den grad til frisør

Svend Åge Nielsen droppede at stå i kø tirsdag formiddag for at få en coronatest i Arena Aabenraa, men han ville kigge forbi senere på dagen. Foto: Henrik Dürr
Tirsdag genåbnede frisører og andre liberale erhverv. For at få en klipning eller ansigtsbehandling skal man dog kunne fremvise en negativ coronatest, og derfor var der et voldsomt pres på testcentrene.

Aabenraa: Klokken 9.45 tirsdag formiddag var der et kvarter til, at testcentret i Arena Aabenraa åbnede. Normalt betyder det, at der er stille og roligt foran indgangen, men det var ikke tilfældet denne tirsdag.

Over 50 personer stod klar til at få en test, og et kvarter senere, da testcentret åbnede, stod der hurtigt omkring 100 personer i kø. Årsagen er enkel. Tirsdag genåbnede liberale erhverv som frisører, massører og tatovører nemlig efter over tre måneders nedlukning, men det kræver en negativ coronatest for at kunne blive klippet, masseret eller tatoveret.

En ældre mand havde ikke tid til at snakke med JydskeVestkysten, fordi han hurtigt skulle sikre sig en plads i køen, men han nåede da lige at fortælle, at han skulle have en lyntest, fordi han skulle til frisør senere på dagen.

En dame havde det på samme måde. Hun skulle til frisør onsdag.

Annonce

Mange gik igen

Det var dog ikke alle, der havde tålmodighed eller tid til at stå i kø. Pænt mange valgte at gå igen, fordi de enten ikke havde tålmodighed eller tid til at stå i kø.

En af dem var Svend Åge Nielsen fra Aabenraa.

- Der er for lang kø nu, men jeg kommer tilbage senere. Nu tager jeg først ud at handle i stedet for, siger Svend Åge Nielsen, der jævnligt bliver testet.

- Jeg skal bare have en test for en sikkerheds skyld. Det gør jeg hver uge, siger Svend Åge Nielsen.

Sofie Pedersen fra Aabenraa valgte også at forlade Arena Aabenraa igen med uforrettet sag, da hun så, hvor lang køen var. Hun ville forsøge sig i et andet testcenter i Aabenraa Kommune.

- Der er for meget kø, og derfor prøver jeg lykken i Rødekro, siger Sofie Pedersen, der også bliver testet omkring en gang om ugen.

Sofie Pedersen sprang køen over i Arena Aabenraa for i stedet at prøve lykken i testcentret i Rødekro. Foto: Henrik Durr

Tirsdagens test skulle Sofie Pedersen dog bruge til et helt bestemt formål.

- Jeg skal have en test, fordi jeg har bestilt tid til en ansigtsbehandling onsdag, siger Sofie Pedersen.

Annonce

Travlhed i KliplevHallen

Om tirsdagen er det også muligt at få foretaget en lyntest i KliplevHallen i tidsrummet 7.00 til 12.30. Det var der også usædvanligt mange, der ønskede.

Lige inden testcentret åbnede, stod der omkring 10-12 personer klar, men der kom mange flere i løbet af formiddagen. Da JydskeVestkysten var i kontakt med KliplevHallen klokken 10.37, stod der omkring 40 personer i kø.

- Det er rigtig mange. Der har faktisk aldrig været så mange på en gang, siger Jens Veng, der er halinspektør i KliplevHallen.


Der er for lang kø nu, men jeg kommer tilbage senere.

Svend Åge Nielsen, Aabenraa


Halinspektøren er ikke i tvivl om, at det er genåbningen af de liberale erhverv, der har fået flere til at tage en lyntest.

- Jamen, vi skal jo til frisør, var der flere, som gav udtryk for, siger Jens Veng, der vurderer, at flere har stået i kø i op til en halv time for at få en coronatest.

- Men det kunne de godt leve med, når gevinsten er at kunne komme til frisør, siger Jens Veng.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nordtyskland

Skole advarer mod ufo-panik

Annonce