Annonce
Varde

Mastemodstanderne har mistet tilliden til Folketinget

Beth Helle Lauridsen er formand for Foreningen Elkabler i jorden. Hun opfordrer de lokale folketingspolitikere at møde op til informantionsmøderne om de kommende højspændingsledninger. Blandt andet i Varde Fritidscenter torsdag den 19. april klokken 19.00. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Beth Helle Lauridsen, formand for Foreningen Elkabler i jorden, vil have Folketinget til at tage ansvar i stedet for at gemme sig i uvidenhed.

Annonce

Varde: At det nu viser sig, at det både er teknisk muligt og ikke er nært så dyrt at kabellægge højspændingsledningen fra Endrup til Idomlund, det kommer ikke som den store overraskelse for Beth Helle Lauridsen. Hun er formand for Foreningen for Elkabler i jorden.

- Folketinget må da også forstå, at Energinet er en forretning, der skal tjene penge. Energinet er ikke en neutral spiller, siger Beth Helle Lauridsen.

Det er et flertal bestående af alle partier på nær Enhedslisten og Alternativet, som står bag den såkaldt PSO-aftale for 2016. En aftale som lagde fundamentet til Energinets nuværende planer for at udbygge elnettet, som blandt andet også omfatter Vestkystforbindelsen og Viking Link. Projekter som udelukkende rammer Vestjylland og Sønderjylland.

Annonce

Er som sunket i jorden

- Nu må folketingspolitikerne på banen. Dem som er valgt i vores område er som sunket i jorden. De skal stå til ansvar og ikke grave sig ned, siger Beth Helle Lauridsen.

Og uvidenhed er ingen undskyldning.

- De er nødt til at sætte sig ind i det. Jeg har mistet tilliden til politikerne. Jeg synes, de skal begynde at føre en energipolitik, der tager hensyn til borgerne, siger Beth Helle Lauridsen.

Borgmester Erik Buhl (V) i Varde Kommune, der skal lægge jord og udsigt til de nye højspændingsmaster, er klar til kamp. Han har hidtil haft den klare opfattelse, at en kabelløsning ville koste otte-ni milliarder kroner og ikke fire milliarder kroner.

- Vi er hele tiden blevet mødt med, at det bliver for dyrt. Så de nye oplysninger overrasker mig meget. Det er en helt anden snak. Så vi vil slås for at få dem gravet ned, siger Erik Buhl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce