Annonce
Tarm

Mathias Hammer og Carl Nielsen i Skjern

Skjern: Mathias Hammer kender mange som radio- og tv-vært på DR og som kyndig og festlig holdkaptajn i Den Klassiske Musikquiz. Og for kort tid siden så man ham som vært på endnu en maraton-højskolesangdag – en hel søndag med sang fra Højskolesangbogen, der udkommer i en ny udgave – den 19. udgave – i slutningen af 2020.

Og også her har Mathias Hammer en finger med i spillet, idet han er medlem af det såkaldte sangbogsudvalg. Ved siden af alt dette er han også konservatorieuddannet pianist. Det er således en kompetent og vidende gæst, der 23. februar kl. 16 optræder i Skjern-Tarm Musikforening, når Mathias Hammer sætter fokus på vores nationalkomponist, Carl Nielsen. Arrangementet foregår på Kramp Scenen.

Mathias Hammer vil både fortælle og spille fortolkninger af Carl Nielsen klaverstykker og akkompagnement til nogle af de kendte Carl Nielsen sange, hvor publikum får mulighed for at aktivere sangstemmerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Annonce