Annonce
Sport

Mathias Jensen forlader Celta Vigo til fordel for Brentford

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Den 23-årige midtbanespiller skifter den bedste spanske række ud med den næstbedste engelske.

Fodboldspilleren Mathias Jensen skrifter fra spanske Celta Vigo til engelske Brentford.

Det skriver den engelske klub på sin hjemmeside.

Den tidligere FC Nordsjælland har underskrevet en fireårig kontrakt. Og klubben har mulighed for at forlænge med yderligere et år.

I Brentford, som spiller i den næstbedste engelske række, får midtbanespilleren sin landsmand Thomas Frank som træner.

Med skiftet vokser danskerkolonien sig endnu større i Brentford. Mathias Jensen bliver holdkammerat med blandt andre Henrik Dalsgaard, Emiliano Marcondes og Christian Nørgaard.

Sidstnævnte er i sommerens transfervindue kommet til fra italienske Fiorentina, mens de to førstnævnte allerede var i klubben.

Thomas Frank ser frem til at få Mathias Jensen i truppen.

- Jeg er meget glad for, at Mathias skifter til os, da han vil hjælpe klubben fremad.

- Mathias er en meget talentfuld ung spiller, som kan diktere spillet og er meget dygtig til pasninger, siger den tidligere Brøndby-træner til Brentfords hjemmeside.

Mens Mathias Jensen forlod FC Nordsjælland og Superligaen som en stor profil, gik det ikke så godt i Celta Vigo. Hertil skiftede han for et år siden. Men det er blevet til begrænset spilletid.

Ifølge Rasmus Ankersen, der er fodbolddirektør i Brentford, er Mathias Jensen en spiller, som klubben har haft et godt øje til i flere år.

- Han er teknisk velfunderet og har en fantastisk fodboldhjerne. På mange måder tror vi, at han passer perfekt til Brentford. Og vi er meget glade for, at det lykkedes os at skrive kontrakt med ham i dette transfervindue, siger han.

Brentford sluttede sidste sæson på 11.-pladsen i Championship, som den næstbedste engelske række kaldes. Her deltager 24 hold.

/ritzau/

Annonce
Brentford bekræfter køb af Mathias Jensen her.
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Sydjylland

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce