Annonce
Esbjerg

Mathias skrev hovedopgave om Riis-museum - og fik job på Riis-museum

Mathias Kirkegaard Poulsen fra Bramming dimitterede fra serviceøkonom uddannelsen på Erhvervsakademi SydVest med topkarakter, og blev få dage efter ansat på Jacob A. Riis Museum i Ribe. På billedet har en overrasket dimittend netop modtaget Sydbanks Rejselegat, som han er virkelig glad for, da prisen er indstillet af uddannelsens undervisere. Privatfoto
Mathias Kirkegaard Poulsen er museumsvært på det netop nyåbnede Jacob A. Riis Museum i Ribe efter at være dimitteret fra Erhvervsakademi SydVest - EASV - med topkarakter efter hovedopgave om selv samme museum.

Ribe: Netop dimitteret fra serviceøkonom-uddannelsen på EASV i Esbjerg med topkarakter, skulle Mathias Kirkegaard Poulsen fra Bramming ud og finde sig et arbejde.

Det tog tre dage.

Så var han blevet ansat af Sydvestjyske Museer som museumsvært på det nyåbnede Jacob A. Riis Museum som kustode og museumsvært. Ansættelsen skete blot tre dage før åbningen af det nye museum tilbage i juni, men der var en årsag til, at man kunne ansætte en ung kustode med så kort varsel på det nye museum.

I den afsluttende hovedopgave skrev Mathias Kirkegaard Poulsen nemlig hovedopgave om Jacob A. Riis, og denne førte ikke blot en topkarakter og et nyt job med sig. Den dygtige student modtog nemlig også Sydbanks rejselegat på 10.000 kr., der er et flidslegat, der ved årets sommerdimission på EASV uddeles til én årlig dimittend.

- Jeg afsluttede min sidste eksamen og forsvar af hovedopgave om Jacob A. Riis Museet fredag den 21. juni, og mandag den 24. juni startede jeg på arbejde samme sted, siger Mathias Kirkegaard Poulsen og forklarer, hvordan hovedopgaven blandt andet handlede om gæstetilfredshed og museets målgrupper.

Annonce

Riis Museum

Jacob A. Riis Museum i Sortebrødregade i Ribe blev officielt torsdag 27. juni af prinsesse Benedikte og Jacob A. Riis tipoldebarn, Lela Riis Agnew.

- Vi havde flere møder med Marketing & publikumschef Kenneth Mørk fra Sydvestjyske Museer. Til disse møder kom også muligheden for job efter endt uddannelse op at vende, fortæller Mathias Kirkegaard Poulsen, der er ansat på 30 timer primært med ansvar for den daglige drift på museet lige fra betjening af gæster til at sikre, at museets digitale elementer forløber problemfrit.

Desuden er han også med i tilblivelsen af det kommende heksemuseum, og generelt har han prøvet kræfter med meget under sin uddannelse.

Det største projekt under hans praktikophold hos Esbjerg Kommunes Eventsekretariat var Tall Ships Races Esbjerg i 2018, hvor han blandt andet havde ansvaret for crewcenteret, der var samlingssted for alle trainees fra de mange skibe.

- Jeg var utrolig glad for praktikopholdet hos Eventsekretariatet. Det jeg søgte i en praktikvirksomhed, var kompetente kollegaer som jeg kunne lære en masse af, hver dag jeg var i praktik, og det fik jeg i den grad!”, siger Mathias Kirkegaard Poulsen, der efterfølgende blev Mathias ansat som studentermedhjælper ved Eventsekretariat, inden han senere kunne kaste sig ud i turismebranchen hos Sydvestjyske Museer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];