Annonce
Ishockey

Matthew Pistilli er tilbage: Esbjerg Energy henter en guldhelt tilbage

Matthew Pistilli lavede ikke færre end 78 point i 64 kampe, da han senest var i Esbjerg Energy, og han var med til at gøre klubben til dansk mester. Arkivfoto
Matthew Pistilli får efter planen comeback i hjemmekampen mod Herning på fredag. Esbjerg Energy dummede sig tirsdag aften ved at smide en 2-0-føring mod Herlev. Det kostede to point.

Det er en af de nyheder, der nærmest synes for god til at være sand.

Men den er altså god nok.

Esbjerg Energy henter en af guldheltene fra mesterskabssæsonen 2015/16, canadieren Matthew Pistilli, tilbage.

Mens hans kommende holdkammerater kæmpede for point i premieren i Herlev tirsdag aften, landede Pistilli i Billund Lufthavn, og planen er, at han træner med holdet onsdag og får comeback i fredagens hjemmekamp mod Herning. Pistilli får i første omgang en såkaldt "tryout" - altså en slags prøveperiode, på tre kampe til at bevise, at han er lige så god, som han var engang - eller måske endda bedre - og træner Mark Pederson glæder sig over gensynet.

- Jeg er faktisk også lidt overrasket over, at det kan lykkes at hente en spiller som Pistilli tilbage til Esbjerg. Han er kun 30 år, han er i sin bedste alder som ishockeyspiller og har stadig meget at give. Det her er et kup for os, siger Mark Pederson.

Annonce

Gardering i offensiven

Matthew Pistilli vekslede for tre sæsoner siden guldet og den personlige succes i Esbjerg Energy til en kontrakt i tysk ishockey med Löwen Frankfurt i den næstbedste tyske liga, hvor han i 184 kampe har lavet ikke færre end 210 point på tre sæsoner. Springet til den bedste liga er det dog ikke blevet til, og nu vender han altså tilbage til den klub, han var med til at gøre til mester for godt tre år siden.

- Jeg har holdt kontakten med ham i alle tre år, det gør jeg med mange af de spillere, der har været her. Det er egentlig ikke med henblik på at hente dem tilbage, det er mere på det menneskelige plan, fordi man jo får et personligt forhold til mange af dem. At den kontakt så kan munde ud i, at han vælger at komme tilbage til Esbjerg, er bare fantastisk, siger Mark Pederson, der forventer, at Matthew Pistilli bidrager med den spilintelligens og det gode blik spillet, han imponerede med i guldsæsonen. Og så må han naturligvis også gerne bidrage med masser af mål og point, som han gjorde sidst.

- Han bliver en gevinst for os, det er jeg slet ikke i tvivl om, siger Mark Pederson, der med aftalen med Matthew Pistilli understreger, at Esbjerg Energy mener det alvorligt med jagten på den gode sæsonstart, holdet har misset det seneste par sæsoner. Nyindkøbte Grayson Downing er ude i de kommende uger, og samtidig er Christian Wejse i karantæne i yderligere tre spilledage. Offensiven er altså svækket - det skal Pistilli være med til at råde bod på. Med det samme.

Så hverken Downing, Wejse eller Pistilli har således på isen, da Esbjerg Energy tirsdag aften fik en alt andet en optimal start på den nye sæson, da en 2-0-føring blev sat over styr i kampen mod Herlev, der endte med at vinde 3-2 efter straffeslag.

Niklas Andersen var tilbage på Esbjerg Energys hold efter udstået karantæne i kvartfinalerne mod Frederikshavn før sommerferien, og det var ham, der midt i første periode gjorde det til 1-0 for gæsterne.

I starten af anden periode var det så en af de nye udlændinge, Travis Brown, der øgede til 2-0.

Den føring holdt mindre end to minutter ind i tredje periode, da Johan Skinnars reducerede, og midt i perioden var det så Victor Carlsson, der udlignede – begge Herlev-mål faldt i power play.

Overtiden gav ingen scoringer, men det var hjemmeholdet, der var bedst i straffeslag, og det gav en 3-2-sejr.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce