Annonce
Sport

Maveproblemer fik Olsen til at slippe gassen

Thomas Kjer Olsen måtte trække sig fra weekendens grand prix, men er sikker på VM-sølv. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

VM-serien: VM-sølvet er allerede sikret, og derfor fik det ingen konsekvenser, at Thomas Kjer Olsen ikke samlede nogen point til den samlede stilling, da der blev kørt grand prix i Tyrkiet i weekenden.

Olsen har nu selv forklaret, hvorfor han måtte slippe gassen på andendagen.

- Tingene gik ikke som planlagt i Tyrkiet. Jeg havde en god fornemmelse, da jeg gik ind til weekenden, men fredag aften fik jeg en slags madforgiftning eller noget. Jeg er ikke sikker på præcis, hvad det var, skriver den danske motocrosskører på sin Instagram-profil.

- Jeg kastede op hele natten, og jeg kunne ikke spise eller drikke noget om lørdagen. Efter en god nats søvn var jeg opsat på at give ræset et skud søndag, skriver Olsen videre.

Han forklarer, at han klarede sig fint i de første 10 minutter, hvorefter han ikke havde mere energi. Nu er hans fokus rettet mod sæsonens sidste grand prix i Kina. Uanset udfaldet vinder Olsen VM-sølv, mens spanske Jorge Prado genvinder sit verdensmesterskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce