Annonce
forside

Max døde på sin fødselsdag

Genrefoto: Colourbox

Max Madsen, Skovlund, er død på sin 84 års fødselsdag.

I 1958 købte han bageriet på Hovedgaden 1 efter Henrik Sørensen. Her oparbejdede Max Madsen en god forretning, og efter få år kunne han levere brød til alle nabokommuner i en radius af 15 kilometer fra Skovlund.

På grund af allergi måtte Max Madsen afstå bageriet i 1966, hvis udsalg havde været bestyret af hans kone, Erna, mens en svend og lærling arbejdede i bageriet.

Derefter etablerede Max Madsen køreskole på Solbakken med moderne indrettet teorilokale. Han var en samvittighedsfuld lærer, og utallige er de elever, som tog kørekort hos ham.

Samtidig var han varmemester på Skovlund varmeværk. Dette arbejde blev efterhånden så omfattende, så han måtte nedlægge køreskolen. Det blev en stor sorg for Max, da han i 1993 mistede Erna. Hun var et livsglad menneske, som havde haft pladser i manufakturforretning og hos købmand og brugs. Begge var de ivrige sportsudøvere, og Max fortsatte i flere år med kroketspillet.

Ægteparret var kendt og meget afholdt i Skovlund. De efterlader sig fire børn, som alle er i gode stillinger: Jan i Kolding, Dorte i Gårde, Gitte i Esbjerg og Allan i Bramming. Desuden er der 11 børnebørn og seks oldebørn.

Folk her, som har kendt Erna og Max, vil mindes dem for deres hjertensgode væsen og oprigtige interesse for deres omgivelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce