Annonce
Sport

Maze og bordtennismakkere kæmper for OL-billet

Yuya Shino/Reuters
Michael Maze og resten af det danske landshold skal slå Frankrig og endnu et hold for at komme til OL.

Danmark har aldrig deltaget i konkurrencen for hold i bordtennis ved OL, men det satser landsholdsspillerne på at ændre på i år.

Torsdag skal Danmark i kamp mod Frankrig ved et OL-kvalifikationsstævne i Gondomar i Portugal.

De to nationer kæmper om retten til at møde vinderen af opgøret mellem Slovakiet og Rumænien. Klares begge opgaver, er Danmark klar til OL.

Med på det danske hold er 38-årige Michael Maze, som håber på deltagelse ved OL for femte gang.

- Danmark har ikke haft et hold med til OL før, så det kunne være rigtig stort for dansk bordtennis, siger Michael Maze til DR.

- OL er det største i vores sport. En OL-deltagelse vil ikke være et punktum for mig, men det vil være stort at slutte med det. Når det er sagt, så handler det mere om sammenholdet og at kunne dele mine erfaringer videre til de yngre spillere.

Maze vandt OL-bronze i herredouble i 2004 i Athen, da han spillede med landsmanden Finn Tugwell. Maze deltog også i 2000, 2008 og 2012.

I 2016 stoppede han karrieren, men den blev genoptaget to år senere med håbet om endnu en OL-deltagelse.

Hvis Danmark skal kvalificere sig, skal holdet overgå sin seedning. Danmark er seedet som nummer 22 ud af de 34 lande, der kæmper om ni OL-pladser ved kvalifikationsstævnet.

Frankrig er seedet som nummer fire.

Ifølge landstræner Linus Mernsten er nøglen, at danskerne ikke lader sig kyse af franskmændenes favoritværdighed.

- Det er et af verdens bedste hold, men jeg ved også, de bliver nervøse, hvis de bliver presset. Det er det, vi håber, vi kan gøre ved dem, siger landstræneren til DR.

Det danske hold består foruden Maze af Jonathan Groth, Anders Lind og Tobias Rasmussen. Ifølge Bordtennis Danmark stiller Frankrig med Simon Gauzy, Emannuel Lebesson, Can Akkuzu og Tristan Flores.

Kampen mellem Danmark og Frankrig begynder klokken 17 dansk tid.

/ritzau/

Annonce
DR Sportens interview med Michael Maze
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce