x
Annonce
Udland

McDonald's i Kina indfører kontaktløs betjening af virusfrygt

Jason Lee/Reuters
Fastfoodkæder og andre selskaber i Kina indfører kontaktløs betjening for at undgå unødvendig virussmitte.

Starbucks, McDonald's og andre fastfood-restauranter indfører kontaktløs betjening i Kina af frygt for det smitsomme coronavirus.

Annonce

Den kontaktløse betjening har til formål at sikre, at ansatte og kunder ikke bliver udsat for unødvendig smitte.

Det oplyser virksomhederne søndag.

McDonald's har allerede implementeret kontaktløs afhentning og levering af Big Macs, pomfritter og andre varer på menuen overalt i Kina, imens virusudbruddet har udviklet sig.

Kunderne fjernbestiller mad og drikke enten på deres mobiltelefon eller på maskiner på restauranten. Derefter forsegler de ansatte maden i poser og efterlader den i et særligt afhentningsområde uden menneskelig kontakt.

Det oplyser McDonald's på sin hjemmeside.

Ved levering afleverer chauffører bestillinger fra McDonald's ved indgangen til kundens bygning.

Yderligere bærer chaufførerne id-kort, der viser, at de - samt de personer, som har pakket maden i poser - har fået målt deres temperatur og ikke har feber.

Coronavirusset har siden midten af december krævet 1770 menneskeliv i fastlands-Kina - langt størstedelen i Hubei-provinsen. Det oplyser de kinesiske sundhedsmyndigheder mandag morgen lokal tid.

Yderligere er det samlede antal smittede i Kina nu oppe på 70.548.

Coronavirusset er foruden i Kina registreret i 28 andre lande, herunder Thailand, Japan, Australien, Tyskland, USA, Frankrig, Canada, Italien, Spanien, Sverige og Egypten.

Tidligere i februar anbefalede Kinas sundhedskommission, at madleveringer bliver foretaget med så lidt personkontakt som muligt.

Kaffegiganten Starbucks anbefaler kunder at bestille deres kaffe via en app og derefter vente udenfor, indtil kaffen er klar.

Desuden får alle Starbucks-kunder målt deres temperatur i døren, inden de får lov til at komme ind.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce