Annonce
KIF Fodbold

McGrath forlader Kolding efter blot tre måneder i klubben og stopper karrieren

Brent McGrath (til højre) nåede kun at repræsentere Kolding IF i to kampe. Australieren rejser hjem. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix 2018

Kolding IF: En pokalkamp mod Dalum. 19 minutter mod HB Køge i 1. division.

Mere bliver det ikke til for Brent McGrath i Kolding IF.

Den 28-årige angriber rejser hjem til Australien. Det oplyser Kolding IF på sin hjemmeside.

Brent McGrath har ifølge Kolding IF gennem længere tid haft ønske om at flytte tilbage til sit hjemland, og derfor er de to parter blevet enige om at at ophæve kontrakten øjeblikkeligt.

Australieren har desuden besluttet at indstille karrieren i en alder af blot 28 år. Karrieren startede i Brøndby, og siden har McGrath været omkring blandt andet Esbjerg fB og FC Fredericia samt flere thailandske klubber.

"Brent har været et yderst sympatisk bekendtskab og været en berigelse for Kolding IF siden sin ankomst. Derfor har det været helt udramatisk og naturligt at imødekomme Brents ønske om at ophæve samarbejdet. Vi takker Brent McGrath mange gange for sin indsats, og ønsker ham al godt frem over," skriver Kolding IF på sin hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce