Annonce
Sport

McIlroy afviser millioner for at spille i Saudi-Arabien

Karim Sahib/Ritzau Scanpix
Af moralske grunde har Rory McIlroy afvist at deltage i Saudi International i slutningen af januar.

Den nordirske golfstjerne Rory McIlroy har sagt nej til at spille en European Tour-turnering i Saudi-Arabien i slutningen af januar.

Verdensranglistens nummer to er angiveligt blevet tilbudt et beløb i omegnen af 2,5 millioner dollar bare for at stille op, men beløbet, der svarer til cirka 16,9 millioner kroner, har altså ikke været nok til at lokke nordireren.

Der ligger moralske grunde bag afvisningen af invitationen til Saudi International, siger han.

- Det er ikke en turnering, som vil interessere mig. Der ligger 100 procent noget moralsk bag.

- Man kan godt sige, at der er mange lande - ikke bare Saudi-Arabien - som vi spiller i, hvor der er en grund til ikke at være med. Men for mit vedkommende, så vil jeg bare ikke afsted, siger McIlroy.

Turneringen i Saudi-Arabien har blandt andet lokket verdensetteren Brooks Koepka og majorvinderne Dustin Johnson og Phil Mickelson til at starte.

Da turneringen blev afviklet for første gang sidste år, fik mange deltagere kritik for at deltage i turneringen, der blev afholdt få måneder efter drabet på den amerikanske journalist Jamal Khashoggi, der i mange år havde base i Saudi-Arabien.

Journalisten flygtede fra Saudi-Arabien i efteråret 2017. I oktober 2018 gik han ind på det saudiarabiske konsulat i Istanbul, men blev aldrig set forlade bygningen igen.

Saudi International begynder 30. januar.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Annonce