Annonce
Sport

McIlroy afviser millioner for at spille i Saudi-Arabien

Karim Sahib/Ritzau Scanpix
Af moralske grunde har Rory McIlroy afvist at deltage i Saudi International i slutningen af januar.

Den nordirske golfstjerne Rory McIlroy har sagt nej til at spille en European Tour-turnering i Saudi-Arabien i slutningen af januar.

Verdensranglistens nummer to er angiveligt blevet tilbudt et beløb i omegnen af 2,5 millioner dollar bare for at stille op, men beløbet, der svarer til cirka 16,9 millioner kroner, har altså ikke været nok til at lokke nordireren.

Der ligger moralske grunde bag afvisningen af invitationen til Saudi International, siger han.

- Det er ikke en turnering, som vil interessere mig. Der ligger 100 procent noget moralsk bag.

- Man kan godt sige, at der er mange lande - ikke bare Saudi-Arabien - som vi spiller i, hvor der er en grund til ikke at være med. Men for mit vedkommende, så vil jeg bare ikke afsted, siger McIlroy.

Turneringen i Saudi-Arabien har blandt andet lokket verdensetteren Brooks Koepka og majorvinderne Dustin Johnson og Phil Mickelson til at starte.

Da turneringen blev afviklet for første gang sidste år, fik mange deltagere kritik for at deltage i turneringen, der blev afholdt få måneder efter drabet på den amerikanske journalist Jamal Khashoggi, der i mange år havde base i Saudi-Arabien.

Journalisten flygtede fra Saudi-Arabien i efteråret 2017. I oktober 2018 gik han ind på det saudiarabiske konsulat i Istanbul, men blev aldrig set forlade bygningen igen.

Saudi International begynder 30. januar.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Flytter produktionen til Polen: Danfoss lukker fabrik i Kolding og nedlægger 335 stillinger

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];