Annonce
Sport

McIlroy kan ende trofætørke på hjemmebane: Vil betyde alt

Lee Smith/Ritzau Scanpix
Nordirske Rory McIlroy har ikke vundet en majortitel siden 2014. Han tager torsdag hul på British Open.

I 2014 vandt Rory McIlroy både British Open og PGA Championship.

Dengang var han et af de varmeste emner i golfens verden. Han blev spået en stor karriere, og der blev draget paralleller til fænomenet Tiger Woods.

Men siden har nordireren ikke vundet en major, og trods tredjepladsen på verdensranglisten tørster han i den grad efter flere af de største trofæer til hylden.

Det næste kan komme, når der fra torsdag til søndag spilles British Open.

Her betragtes 30-årige McIlroy som en af favoritterne til at vinde den prestigefyldte turnering, der bliver spillet i hans hjemland Nordirland på Royal Portrush, hvor han som 16-årig satte banerekord med 11 slag under par.

- Hvis jeg skal være ærlig, så vil det selvfølgelig betyde alt for mig (at vinde, red.), siger nordireren ifølge AFP.

Han tror dog hverken, at hjemmebanen bliver en fordel eller en ulempe.

- Jeg tror, det føles helt normalt. Det kommer til at være ligesom et hvilket som helst andet Open Championship. Jeg har spillet en del af dem nu, og jeg ved, hvad jeg kan forvente.

- Måske bliver der lidt mere larm. Atmosfæren bliver måske en smule anderledes, men målsætningen er den samme: at gå ud og spille godt og forhåbentlig give mig selv muligheden for at vinde trofæet, siger han.

McIlroy går klokken 11.09 dansk tid ud på torsdags indledende runde, hvor landsmanden Darren Clarke slår turneringens første slag klokken 07.35 dansk tid.

Danmark er repræsenteret i dette års British Open af Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen.

Olesen var også med i turneringen sidste år, hvor han leverede en flot præstation over fire dage og endte fem slag efter vinderen på en delt placering som nummer 12.

Han går ud på første runde klokken 13.53 dansk tid. Bjerregaard åbner den britiske majorturnering klokken 15.48.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce