Annonce
Aabenraa

Med Agnes fra Matador som inspiration: Ny café-ejer vil hygge om gæsterne

I 20 år har Mette Margrethe Sørensen arbejdet som lærer. Nu var det på tide at skifte spor, syntes hun. Hun og kæresten har derfor åbnet Café Agnes i Ramsherred 6. foto: Jacob Schultz
Mette Margrethe Sørensen skifter spor, når hun tirsdag, 26. maj, åbner Café Agnes i Ramsherred 6 i gågadens nordlige ende. Den tidligere lærer kombinerer sin forkærlighed for retro-ting med ønsket om at skabe café-hygge for gæsterne.
Annonce

Aabenraa: Kendere af Matador-serien vil uden al tvivl huske Agnes Jensen, stuepigen, der med flid, gåpåmod og gode idéer udvikler sig til en dreven forretningskvinde.

Der hænger et billede af denne Agnes Jensen - faktisk to - i den nye Café Agnes, som Mette Margrethe Sørensen og kæresten Claus Jeppesen i dag åbner i den nordlige ende af gågaden, i Ramsherred 6.

Det er ikke tilfældigt, forklarer den nye café-ejer Mette Margrethe Sørensen, som har navngivet sin forretning netop efter denne Matador-figur.

- Jeg er total Matador-fan. Jeg ved godt, at det er fiktion, men Agnes er denne seje iværksætterkvinde, som jeg prøver at efterstræbe lidt, lyder det fra Mette Margrethe Sørensen. Som tidligere lærer er hun nemlig selv på vej ind i et eventyr, tilmed i en branche, hun absolut ingen erfaring har med.

I 20 år har hun været lærer, de seneste ti år på Dybbøl-Skolen i Sønderborg, hvor hun har undervist i dansk i overbygningen samt dansk som 2. sprog.

- Jeg har været glad for mit job, og der er ikke noget i vejen med børnene. Men lærergerningen er blevet for administrativ, forklarer hun årsagen til at skifte spor.

Annonce

Retro giver hygge

Caféen er indrettet i retrostil og med fokus på blandt andet Aabenraas og Sønderjyllands historie. Noget af indretningen vil på sigt kunne købes, hvilket betyder, at der sker en udskiftning af inventaret hen ad vejen.

Den 48-årige kvinde har altid omgivet sig med gamle ting, siden hun som 16-årig arbejdede som ung pige i huset i Padborg.

- Familiens hus var fyldt med gamle ting. Det fascinerede mig. Og så er der vel lidt af en kræmmer i mig: Jeg har altid købt ting, solgt dem igen og handlet mig til noget nyt. Brugte ting giver både varme og sjæl, mener jeg, fordi de har en historie. Desuden er genbrug også et spørgsmål om at være miljøbevidst, siger Mette Margrethe Sørensen, som allerede for nogle år tilbage solgte retro-ting fra Den Gyldne Løve i Varnæs.

- Allerede dengang kunne jeg mærke, at det skulle jeg lave noget med en dag.

Kombinationen af café og brugte ting var derfor den ideelle løsning. For så er der mulighed for at hygge om gæsterne samtidig.

Beliggenheden i den nordlige ende af gågaden er valgt helt bevidst. Faktisk var det kun i dette område, hun og kæresten kiggede efter egnede lokaler.

- Jeg synes jo, at der bliver gjort så meget godt for denne bydel. Og det er fedt, at kommunen på den måde vil bevare gågaden i stedet for at bygge et indkøbscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce