Annonce
Haderslev

- Med den rette indsats kan vi hjælpe flere børn

Børn med for eksempel lettere autisme kan godt få en god hverdag i den almindelige folkeskole, mener formanden for udvalget for børn- og familier.

En workshop i januar skal kaste lys over, hvorfor så mange elever henvises til specialtilbud. Børn- og familieformand mener, at et voksende antal børn med angst er en væsentlig årsag.

HADERSLEV: - Med den rette indsats kan vi hjælpe flere børn i almenområdet. Hvad den rette indsats er, ved jeg ikke nu. Det er en af de ting, workshoppen skal vise.

Det siger formanden for udvalget for børn og familier, Henrik Rønnow (S), efter at udvalget valgte af droppe lukningen af tiende årgang på Louiseskolen. Som et vedhæng til beslutningen enedes politikerne om at arrangere en workshop i januar.

Annonce

Det er faktisk ret mange penge. Det er også derfor, vi er fortrøstningsfulde.

Henrik Rønnow (S)

- Ret mange penge

På workshoppen skal politikerne klædes bedre på til at finde ud af, hvordan flere børn kan hjælpes i almenafsnittet. Blandt andet mener Henrik Rønnow at børn med lettere autisme godt kan få en velfungerende hverdag i almenafsnittet.

Selv om tiende årgang ikke lukkes, vil det fulde beløb fra specialområdet til almenområdet på fire millioner i 2019 og syv millioner i 2020 blive overført.

- Når vi når tre-fire år frem, er vi derhenne, hvor vi alligevel ikke kender den kommunale økonomi, men oveni disse beløb er der så fem og ti millioner kroner, der kommer direkte fra budgettet. Det er faktisk ret mange penge. Det er også derfor, vi er fortrøstningsfulde, siger udvalgsformanden.

Skolevægring

Udvalget for børn- og familie vil også have et oplæg, der viser, hvad der er årsagen til, at flere børn ekskluderes fra den almindelige folkeskole:

- En af årsagerne er, at der en kraftig stigning i hele landet i antallet af børn med angst og dermed efterfølgende skolevægring, mener Henrik Rønnow.

Manøvren med at overføre midler fra specialområdet for at kunne understøtte udfordrede børn i almenafsnittet har baggrund i en voldsom stigning i udgifterne til specialtilbud. Her stikker Haderslev Kommune ud, idet udgifterne til specialskolerne fra 2014 foretog en voldsomt stigning samtidig med, at kurven faldt i det øvrige land.

I 2017 brugte Haderslev Kommune ifølge VIVE, det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd - 9844 kroner til specialundervisning per seks til 16-årigt barn. I hele landet var udgiften på 7168 kroner, i Region Syddanmark 6295 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce