Annonce
Varde

Med en 3-0 sejr er NUIF tilbage på toppen af volleyligaen

NUIF Volley er tilbage på tronen i volleyligaen. Med den seneste sejr over VK Vestsjælland har holdet præsteret fem sejre i fem kampe. PR-foto

Nordenskov: Foran et stort og begejstret hjemmepublikum kunne NUIF Volleyballs herrer i volleyligaen spille sig tilbage på førstepladsen med en sikker 3-0 sejr over gæsterne fra VK Vestsjælland. Ganske vist med en kamp mere spillet end de forsvarende mestre og guldfavoritter fra Gentofte. Førstepladsen er opnået i NUIFs blot anden sæson i landets bedste række. Fem sejre i fem kampe.

- Vi er kommet resultatmæssigt rigtig godt fra start, selvom vi bestemt har momenter i spillet, vi kan og bør gøre bedre, men vi lægger hele tiden på, og i dag spiller vi med hele vores bredde og spiller alligevel i perioder på et rigtig højt niveau, siger en stolt cheftræner Brendan Garlick.

- I dag får jeg lov til at opleve det meste af kampen fra bænken og har tid til for alvor at betragte den support, vi får fra publikum. Den er ganske enkelt fantastisk. Jeg glæder mig over sejren, men først og fremmest over, at de danske spillere har løftet deres niveau og slår til, når de får chancen. Det er jo hele formålet med at have os udlændinge til at komme til Nordenskov, siger holdets anfører Will Craft.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce