Annonce
Aabenraa

Med et års forsinkelse: Aabenraa sætter genforeningskryds i kalenderen

Da det stod klart, at dronning Margrethe ikke kunne foretage den officielle indvielse af Genforeningsparken, blev planerne ændret, og det lykkedes i stedet at få statsminister Mette Frederiksen til at deltage ved et lukket arrangement på genforeningsdagen den 15. juni. Arkivfoto: Søren Gylling
Folkefest, opera og regentbesøg i anledning af 100 året for Genforeningen. Det blev alt sammen aflyst, men nu får det et nyt forsøg. Med et års forsinkelse.

Aabenraa: Som situationen udvikler sig lige nu, kan det være svært at tro på, at det kan betale sig at sætte kryds i kalenderen til større arrangementer.

Aabenraa Kommunens børn- og kulturforvaltning prøver nu alligevel.

Så kultur- og fritidsudvalget er netop blevet orienteret om de store linjer i den forsinkede fejring af 100 året for Genforeningen, der jo skulle have fundet sted denne sommer, men som coronakrisen som bekendt spændte ben for.

Annonce

I maj skulle den nye Genforeningsparken ved Folkehjem havde været indviet med et brag af en folkefest. Den er nu programsat til 12. juni 2021 - og fodboldfans behøver ikke fortvivle. Det oprindelige program passes til, så der bliver mulighed for at vise EM-kampen mellem Danmark og Finland på  storskærm.

Den nyskrevne opera med H.P. Hanssens som hovedrollefigur, Grænsemageren, der skal opføres i et samarbejde mellem Opera på Grænsen og Sønderjyllands Symfoniorkester, får nu først premiere i 2022, men allerede 5. og 6. maj 2021 vil publikum på Folkehjem få mulighed for at se og høre scener fra komponisten Bo Gunges værk. De vil blive bundet sammen af en konferencier og et historisk oplæg.

Endelig venter kommunen på en dato fra det danske kongehus. Dronning Margrethe og en række af kongehusets medlemmer skulle i dagene 9.-12. juli 2020 have fulgt i Christian den 10.'s fodspor rundt i Sønderjylland. I Aabenraa med officiel indvielse af Genforeningsparken og efterfølgende festmiddag på Folkehjem. Nu bliver det i stedet i midten af juni 2021, men den endelige dato er altså ikke meldt ud endnu.

Der er i maj også DGI's store genforeningsstafet at se frem til, ligesom Sønderjysk Forsøgsscene håber på i juni at kunne opføre sin stort opsatte forestilling "Grænsedragning" i Søgårdlejren.

Forlængelse af ansættelse

Aabenraa Kommune ansatte i forbindelse med de mange arrangementer i anledning af Genforeningen 2020 en eventkoordinator, Asger Maurice Freud-Blomquist.

Det var en tidsbegrænset ansættelse, men den forlænges nu, så han kan være med til at gennemføre og afslutte de planlagte aktiviteter.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Vandmøllens historie: Ejer fik flyttet grænsen

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne For abonnenter

Et livstykke og en utrættelig ildsjæl er død: Gerda svigtede ikke nogen - eller noget

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce