Annonce
Aabenraa

Med et års forsinkelse: Aabenraa sætter genforeningskryds i kalenderen

Da det stod klart, at dronning Margrethe ikke kunne foretage den officielle indvielse af Genforeningsparken, blev planerne ændret, og det lykkedes i stedet at få statsminister Mette Frederiksen til at deltage ved et lukket arrangement på genforeningsdagen den 15. juni. Arkivfoto: Søren Gylling
Folkefest, opera og regentbesøg i anledning af 100 året for Genforeningen. Det blev alt sammen aflyst, men nu får det et nyt forsøg. Med et års forsinkelse.

Aabenraa: Som situationen udvikler sig lige nu, kan det være svært at tro på, at det kan betale sig at sætte kryds i kalenderen til større arrangementer.

Aabenraa Kommunens børn- og kulturforvaltning prøver nu alligevel.

Så kultur- og fritidsudvalget er netop blevet orienteret om de store linjer i den forsinkede fejring af 100 året for Genforeningen, der jo skulle have fundet sted denne sommer, men som coronakrisen som bekendt spændte ben for.

Annonce

I maj skulle den nye Genforeningsparken ved Folkehjem havde været indviet med et brag af en folkefest. Den er nu programsat til 12. juni 2021 - og fodboldfans behøver ikke fortvivle. Det oprindelige program passes til, så der bliver mulighed for at vise EM-kampen mellem Danmark og Finland på  storskærm.

Den nyskrevne opera med H.P. Hanssens som hovedrollefigur, Grænsemageren, der skal opføres i et samarbejde mellem Opera på Grænsen og Sønderjyllands Symfoniorkester, får nu først premiere i 2022, men allerede 5. og 6. maj 2021 vil publikum på Folkehjem få mulighed for at se og høre scener fra komponisten Bo Gunges værk. De vil blive bundet sammen af en konferencier og et historisk oplæg.

Endelig venter kommunen på en dato fra det danske kongehus. Dronning Margrethe og en række af kongehusets medlemmer skulle i dagene 9.-12. juli 2020 have fulgt i Christian den 10.'s fodspor rundt i Sønderjylland. I Aabenraa med officiel indvielse af Genforeningsparken og efterfølgende festmiddag på Folkehjem. Nu bliver det i stedet i midten af juni 2021, men den endelige dato er altså ikke meldt ud endnu.

Der er i maj også DGI's store genforeningsstafet at se frem til, ligesom Sønderjysk Forsøgsscene håber på i juni at kunne opføre sin stort opsatte forestilling "Grænsedragning" i Søgårdlejren.

Forlængelse af ansættelse

Aabenraa Kommune ansatte i forbindelse med de mange arrangementer i anledning af Genforeningen 2020 en eventkoordinator, Asger Maurice Freud-Blomquist.

Det var en tidsbegrænset ansættelse, men den forlænges nu, så han kan være med til at gennemføre og afslutte de planlagte aktiviteter.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Sydjylland For abonnenter

Danmark indkøbte i hemmelighed udskældt pigtråd til at holde flygtninge ude af landet: Dræberhegn opbevares i Skrydstrup

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Vejen

Svindel, korruption eller krænkende adfærd: Nu får kommunen en whistleblowerordning

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Aabenraa For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Aabenraa

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde For abonnenter

Der var ubetalte regninger for 50 millioner, da gigant-landbrug kollapsede: Hvorfor mistede én underleverandør ikke en øre?

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Varde For abonnenter

Nabo om dispensation til 85 procent større byggefelt: At tillade sig at kalde det en mindre ændring – det er flabet

Haderslev For abonnenter

Balladen om naturnationalpark i Pamhule fortsætter: - Afslag blev givet på ufuldstændigt grundlag

Esbjerg For abonnenter

Esbjerg fik en appelsin i turbanen med Facebook: - Sagt på jysk har vi gjort en fornuftig handel

Annonce