Annonce
Livsstil

Med håb om en Ny Begyndelse

Rulan Sangar Nim er en sjælden gæst i Vejen, og var en tur i byen for at se udviklingen, da han besøgte avisen. Han synes, det nye rådhus er smukt. Privatfoto
Rulan Sangar Nim og hans mand, Jakob Nim, stiftede en lokalafdeling af Sabaah - foreningen af LGBT+-personer med minoritetsetnisk baggrund. Her er der hjælp at hente for andre, der er havnet i samme situation.
Annonce

VEJEN: Homo- og biseksuelle og transkønnede (LGBT+ personer) med minoritetsetnisk baggrund kommer ofte i konflikt med deres familier, når de "springer ud".

- Men der er hjælp og støtte at hente, hvis man pludselig står der og føler sig totalt forladt og alene i verden, fortæller Rulan Sangar Nim, som selv oplevede at blive udstødt af sin forældre og søskende, da han sprang ud som homoseksuel i en alder af 31 år.

Rulan Sangar Nim er daglig leder af Sabaah Aarhus, når han har fri fra jobbet som IT-teamleder hos NCC.

Rulan og hans mand Jakob Sangar Nim har i 2015 stiftet en lokalafdeling af foreningen Sabaah i Aarhus, hvor de bor i dag. Her hjælper de unge som oplever behov for et rum, hvor de trygt og åbent kan dele erfaringer og diskutere de udfordringer, de har omkring deres seksualitet og/eller kønsidentitet. Rulan beskriver, at foreningen er et fællesskab, hvor man har en følelse af at høre til og aldrig er alene eller anderledes.

Sabaah betyder ”ny dag” eller ”ny begyndelse” og er en forening for homo- og biseksuelle og transkønnede personer med minoritetsetnisk baggrund.

- I årene, der er gået, er Sabaahs brugergruppe vokset, og det samme er vores ambitioner. De sociale aktiviteter, f.eks. vores ugentlige netværkscaféer, udgør stadig kernen i Sabaahs arbejde. Her holder vi fællesspisninger, spiller spil og snakker om det gode og det, som gør ondt i livet. Vi har også udviklet et gratis rådgivningstilbud, hvor vi sikrer, at brugerne får den rette sparring og værktøjer til at håndtere deres ofte komplekse livssituationer, fortæller Rulan Sangar Nim stolt.

Annonce

Fællesskab

- Vi har fået mange skulderklap til Sabaah med på vejen, og hver eneste af disse har gennem tiden udviklet os til at blive bedre til det, vi gør, og til at blive flere om det.

- Overordnet set har vores mission været uændret siden 2006, da det hele startede i København, – at forbedre levevilkårene for LGBT+ personer med minoritetsetnisk baggrund. Men hvor vi startede som en primært social organisation, arbejder Sabaah i dag med en bred vifte af kulturelle og politiske projekter.

Rulan Sangar Nim møder mange gode eksempler på, at man som minoritetsetnisk LGBT+ person sagtens få støtte fra både familie og netværk, men at det ofte tager lidt længere tid.

- Derfor mister vi aldrig håbet. I sidste ende så har vi altid fællesskabet i Sabaah.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce