Annonce
Kultur

Med halvandet års forsinkelse: Musikglad formand siger goddag i Tønder

Henrik Juul har efterhånden været formand for Tønder Festival Fond i halvandet år. Fredag bliver der officielt sagt goddag til ham ved en reception på Hagge's. Foto: Wibroe, Duckert og Partners
Siden foråret 2020 har formanden for Tønder Festival Fond heddet Henrik Juul. Det er dog først fredag, at goddag og farvel receptionen finder sted.

Tønder: For efterhånden halvandet år siden blev Henrik Juul formand for Tønder Festival Fond. Det er dog først fredag, at der bliver sagt goddag til ham, når der er officiel reception på Hagge's i Tønder. Det første halvandet år som formand er blandt andet blevet brugt på at håndtere coronasituationen.

- Det er godt, at man har været i civilforsvaret, for det første lille års tid gik med at slukke brande og stoppe blødninger i bestyrelserne. Økonomisk ser det derfor fint ud nu, siger Henrik Juul, der til daglig ejer reklamebureauet Wibroe, Duckert og Partners, som har adresse i København.

Det er godt, at man har været i civilforsvaret, for det første lille års tid gik med at slukke brande og stoppe blødninger i bestyrelserne.

Henrik Juul, formand Tønder Festival Fond

Ikke størst - men bedst

Fremtiden for Tønder Festival ser formanden som positiv.

- Nu ved vi ikke, hvad der bliver kylet efter os af store ting i fremtiden, for corona var der ingen, som havde forudset. Når det er sagt, så er planen at styrke kulturlivet i Tønder helt ned på folkeskoleniveau, siger han.

Og så skal festivalen ikke nødvendigvis vokse i størrelse i fremtiden.

- Vi vil ikke være størst, men vi skal fortsat være bedst og have et ekstremt højt kunstnerisk niveau. Og så vil vi meget gerne udvikle festivalen, så den bliver en endnu bedre oplevelse for både publikum og frivillige, siger han.

Annonce

Har et problem med DR

For Henrik Juul er det vigtigt, at det er musikken, som er i centrum for Tønder Festival.

- Vi spiller den musik, som ikke bliver spillet andre steder. Derfor laver vi nu en 'hall of fame', hvor vi hædrer de musikere, der holder ved den type musik, vi spiller på festivalen. De bliver sjældent hædret og i hvert fald aldrig spillet på Danmarks Radio eller andre hjemlige radiostationer for den sags skyld. Derfor føler vi et behov for at give noget tilbage til dem, siger han, siger han og fortsætter:

- Jeg har et problem med Danmarks Radio, fordi de ikke spiller den musik, som bliver spillet på Tønder Festival, fordi den ikke er bred nok. Vi er lidt en omvendt Copenhell, som også er niche, men spiller metal i stedet, siger han.

Annonce

Rejser efter kunstnere

Henrik Juuls musiksmag ligger tæt op af den, som der også bliver spillet på Tønder Festival. Han har adskillige gange rejst langvejs for at opleve kunstnere, som har været svære at opleve andre steder. Selv fremhæver han to koncerter, men det var svært at vælge.

- Det har noget med forskellige tidsepoker at gøre. Jeg har set mange gode gennem tiden. Ingen nævnt, ingen glemt, fristes jeg til at sige. Skal jeg vælge, synes jeg, at en koncert med Bruce Springsteen på Frankfurter Waldstadion i 1985 var en øjenåbner. En anden var en intim koncert med nyligt afdøde Billy Joe Shaver i Austin i USA, som var fantastisk rørende, men der er mange, der står ud, siger han.

Reception på Hagge's

Der bliver afholdt en reception i forbindelse med formandsskiftet fredag den 26. november mellem klokken 16-18.

Samarbejdspartnere, frivillige, støtter og sponsorerer er inviteret, når den afgående bestyrelsesformand, Stig Bang-Mortensen bliver takket for sin indsats. Derudover bliver der også budt velkommen til den kommende formand, Henrik Juul.

Stig Bang-Mortensen siger farvel som formand for Tønder Festival Fond. Det gjorde han faktisk allerede for halvandet år siden, men fredag er det endelig blevet til til "goddag og farvel-reception". Arkivfoto: Betina Skjønnemand
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Tre meter lang fiskefilet sætter sindene i kog: Er det kunst?

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

VEJLE For abonnenter

Vejle har fået en ny Robinson-Martin: Han var et forkert fodvalg fra at vinde den halve million - undervejs frygtede han en dansk EM-triumf

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce