Annonce
Kultur

Med halvandet års forsinkelse: Musikglad formand siger goddag i Tønder

Henrik Juul har efterhånden været formand for Tønder Festival Fond i halvandet år. Fredag bliver der officielt sagt goddag til ham ved en reception på Hagge's. Foto: Wibroe, Duckert og Partners
Siden foråret 2020 har formanden for Tønder Festival Fond heddet Henrik Juul. Det er dog først fredag, at goddag og farvel receptionen finder sted.

Tønder: For efterhånden halvandet år siden blev Henrik Juul formand for Tønder Festival Fond. Det er dog først fredag, at der bliver sagt goddag til ham, når der er officiel reception på Hagge's i Tønder. Det første halvandet år som formand er blandt andet blevet brugt på at håndtere coronasituationen.

- Det er godt, at man har været i civilforsvaret, for det første lille års tid gik med at slukke brande og stoppe blødninger i bestyrelserne. Økonomisk ser det derfor fint ud nu, siger Henrik Juul, der til daglig ejer reklamebureauet Wibroe, Duckert og Partners, som har adresse i København.

Det er godt, at man har været i civilforsvaret, for det første lille års tid gik med at slukke brande og stoppe blødninger i bestyrelserne.

Henrik Juul, formand Tønder Festival Fond

Ikke størst - men bedst

Fremtiden for Tønder Festival ser formanden som positiv.

- Nu ved vi ikke, hvad der bliver kylet efter os af store ting i fremtiden, for corona var der ingen, som havde forudset. Når det er sagt, så er planen at styrke kulturlivet i Tønder helt ned på folkeskoleniveau, siger han.

Og så skal festivalen ikke nødvendigvis vokse i størrelse i fremtiden.

- Vi vil ikke være størst, men vi skal fortsat være bedst og have et ekstremt højt kunstnerisk niveau. Og så vil vi meget gerne udvikle festivalen, så den bliver en endnu bedre oplevelse for både publikum og frivillige, siger han.

Annonce

Har et problem med DR

For Henrik Juul er det vigtigt, at det er musikken, som er i centrum for Tønder Festival.

- Vi spiller den musik, som ikke bliver spillet andre steder. Derfor laver vi nu en 'hall of fame', hvor vi hædrer de musikere, der holder ved den type musik, vi spiller på festivalen. De bliver sjældent hædret og i hvert fald aldrig spillet på Danmarks Radio eller andre hjemlige radiostationer for den sags skyld. Derfor føler vi et behov for at give noget tilbage til dem, siger han, siger han og fortsætter:

- Jeg har et problem med Danmarks Radio, fordi de ikke spiller den musik, som bliver spillet på Tønder Festival, fordi den ikke er bred nok. Vi er lidt en omvendt Copenhell, som også er niche, men spiller metal i stedet, siger han.

Annonce

Rejser efter kunstnere

Henrik Juuls musiksmag ligger tæt op af den, som der også bliver spillet på Tønder Festival. Han har adskillige gange rejst langvejs for at opleve kunstnere, som har været svære at opleve andre steder. Selv fremhæver han to koncerter, men det var svært at vælge.

- Det har noget med forskellige tidsepoker at gøre. Jeg har set mange gode gennem tiden. Ingen nævnt, ingen glemt, fristes jeg til at sige. Skal jeg vælge, synes jeg, at en koncert med Bruce Springsteen på Frankfurter Waldstadion i 1985 var en øjenåbner. En anden var en intim koncert med nyligt afdøde Billy Joe Shaver i Austin i USA, som var fantastisk rørende, men der er mange, der står ud, siger han.

Reception på Hagge's

Der bliver afholdt en reception i forbindelse med formandsskiftet fredag den 26. november mellem klokken 16-18.

Samarbejdspartnere, frivillige, støtter og sponsorerer er inviteret, når den afgående bestyrelsesformand, Stig Bang-Mortensen bliver takket for sin indsats. Derudover bliver der også budt velkommen til den kommende formand, Henrik Juul.

Stig Bang-Mortensen siger farvel som formand for Tønder Festival Fond. Det gjorde han faktisk allerede for halvandet år siden, men fredag er det endelig blevet til til "goddag og farvel-reception". Arkivfoto: Betina Skjønnemand
Annonce
Kultur For abonnenter

Vejen Kunstmuseum har været lukket i halvandet år: - Jeg ser det ikke som et problem, at vi ikke har åbnet

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Vejen

Nu får dyrene snart selskab: Sankthansfesten bliver også genoplivet

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Annonce