Annonce
Kultur

Med kort varsel: Dronning Margrethe kommer alligevel til Vejen

Dronning Margrethe besøger Askov Højskole og Skibelund Krat den 6. august. Arrangementet på Askov højskole er for inviterede gæster, mens besøget på Skibelund krat er åben for offentligheden. Arkivfoto: Michael Svenningsen
I næste uge - fredag den 6. august - får Vejen Kommune fint besøg. Det er dronning Margrethe, der har valgt at komme forbi for at markere genforeningen ved et arrangement på Askov Højskole og i Skibelund Krat.

Dronning Margrethe måtte aflyse sit planlagte besøg i Grønland på grund af coronasituationen. Et besøg, der skulle have fundet sted fra den 24. juli til den 5. august. Det betyder dog ikke, at hun så bare læner sig tilbage og nyder tilværelsen.

Nej, det betyder tværtimod, at der så er mulighed for at fylde andre programpunkter i kalenderen. Og et af dem er et besøg i Vejen Kommune, som blev valgt fra, da genforeningen med et års forsinkelse skulle fejres i juni i år.

- Oprindeligt (i 2020, red.) skulle dronningen have været på den rundtur i Sønderjylland, som Christian den 10. tog, hvor hun besøgte alle kommunerne. Og i den forbindelse havde vi også tilrettelagt et program i Vejen Kommune, fortæller Egon Fræhr, Vejen Kommunes borgmester.

Annonce

Programmet i Vejen, hvor dronningen skulle have deltaget sidste år, indeholdt blandt andet den store folkefest i Skibelund Krat, men der kom som bekendt en meget vedholdende virus i vejen.

Den helt store markering af Genforeningen blev derfor udskudt til i år, men det betød, at det hele skulle afvikles på en enkelt dag, og derfor måtte man fravælge nogle arrangementer. Det ramte så Vejen Kommune, der dog holdt et mindre genforeningsarrangement i Skibelund Krat – men uden royalt besøg.


Vi håber, at mange vil finde vej til krattet den dag, og så håber vi også – og det er vi sikre på – at dronningen også får en god oplevelse i Vejen.

Egon Fræhr, borgmester, Vejen Kommune


- Og så får vi en henvendelse fra hoffet, at når nu dronningen ikke skulle til Grønland, så var der luft i kalenderen, og så ville de gerne besøge Vejen Kommune, fordi dronningen havde syntes, at det program havde været fint sammensat, fortæller Egon Fræhr, der naturligvis ser frem til at få besøg af regenten.

- Jeg er rigtig glad for, at hoffet har fundet, at de gerne vil besøge Vejen. Og det program, vi oprindelig havde fastlagt, vil de gerne holde fast i. Så jeg ser frem til, at vi får en rigtig god dag, siger borgmesteren, der – selvom det er med meget kort varsel – håber, at mange borgere vil sætte kursen mod arrangementet i Skibelund Krat, hvor offentligheden har mulighed for at deltage.

Kom til Skibelund Krat

- Nu er coronarestriktionerne jo ikke lige så strenge, som de har været, så derfor vil det jo være ærgerligt, at hvis dronningen kommer, og der så ikke er nogen, der kommer ned til Skibelund, siger Egon Fræhr og fortsætter:

- Men man skal have sit coronapas i orden, for at det kan lade sig gøre, men det er der jo også heldigvis mange, der efterhånden har, så jeg tror ikke, at det bliver et problem. Vi skal have delt lidt op i sektioner dernede, og så skal folk lige tjekkes. Men det ville da være rigtig festligt, når hun nu kommer, at vi så også kan tage ordentligt imod hende.

Dronningen indleder sit besøg på Askov Højskole, hvor der er frokost, og hvor dronningen blandt andet får mulighed for at hilse på de kursister, der er på højskolen i øjeblikket. Besøget på højskolen er kun for inviterede.

Derefter går turen til Skibelund Krat, hvor alle er velkomne til at kigge forbi klokken 13.20. Her skal museumsdirektør Teresa Nielsen, Vejen Kunstmuseum, blandt andet fortælle om Genforeningsstenen og Magnusstenen.

Har man lyst til at deltage i arrangementet i Skibelund, så skal man være opmærksom på, at der ikke er mulighed for at parkere tæt ved krattet, da vejen derned af sikkerhedshensyn vil være spærret. Gæster opfordres derfor til at parkere ved Skibelund Efterskole.

- Vi håber, at mange vil finde vej til krattet den dag, og så håber vi også – og det er vi sikre på – at dronningen også får en god oplevelse i Vejen, siger Egon Fræhr.

Annonce
Kultur For abonnenter

Sophies far er 69 år og ramt af demens: Min første tanke var, at der må da være nogen, som kan fikse ham

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Han er inkarneret vinterbader og ”Store Nørd” – nu vil han i byrådet

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE hænger fast i bunden efter bleg præstation i Aarhus

Aabenraa

47-årig mand forbrændt: Hjemmelavet fyrværkeri selvantændte

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Videoanalyse: Derfor tabte SønderjyskE i Aarhus

Sønderborg

Massive protester mod biogasanlæg i Kværs: 44 indsigelser mod ny miljørapport

Kolding For abonnenter

Bil bragede ind i Freddie og Marlenes hus: Nu risikerer de, at deres hus braser sammen

Danmark For abonnenter

Arne Mariager debuterer som krimiforfatter: Jeg bliver ked af det, når folk opfatter mig som en spektakelmager

Sønderborg

Brandstifter dømt - løb efter vidner med kokkekniv

Esbjerg

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: De store lyspunkter manglede mod AGF

Sønderjyske Ishockey For abonnenter

En hård skæbne: SønderjyskE tabte igen, men holdet leverede faktisk en fin præstation

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE tabte i Aarhus

Annonce