Annonce
Coronavirus

Med kort varsel: Testcenter lukker ikke alligevel

Selv på en almindelig mandag formiddag var der tidligere i år køer helt ud på Simon Hansensvej ved testcenteret i Seminariehuset. Foto: Lars Fahrendorff
Den store genåbning af samfundet efter corona betød ikke lukning af kvik-testcenteret i Ribe alligevel. Nu må biografklubben igen aflyse de planlagte forestillinger.

Ribe: Alle havde forventet, at der blev lukket ned for landets mange kviktest-centre samtidig med den store genåbning 10. september, hvor alle restriktioner faldt bort.

Men med kort varsel blev region og kommuner bedt om alligevel at opretholde en vis testkapacitet - det gælder blandt andre steder i Seminariehuset i Ribe.

- Der kom i sidste øjeblik nye meldinger fra styrelsen, fortæller sundhedsdirektør i Esbjerg Kommune, Arne Nikolajsen, der i stor hast måtte finde en løsning.

Annonce

Biograf træt af det

Det gik desværre ud over flere brugere af Seminariehuset, der står på spring for at genoptage aktiviteterne. Det gælder blandt andre Biografklubben Dagmar:

- Ribe Filmklub havde set frem til igen at kunne vise film her fra september i Fællessalen i seminariehuset, men det må man nu skyde en hvid pind efter. Kommunen har med meget kort varsel meddelt, at lokalet fortsat skal bruges til covid-19 test. I første omgang frem til midten af oktober, men med mulighed for at kunne forlænge brugen af lokalet til test yderligere, siger H. C. Bonde, formand for Biografklubben Dagmar, der driver filmklubben sammen med biblioteket.

Det betyder, at Ribe Filmklub er nødsaget til at aflyse de planlagte forevisninger i september og oktober.

Annonce

Udvist hvornår

Det er Styrelsen for Forsyningssikkerhed har ellers meddelt, at alle hurtigtestcentre skal lukke senest den 9. oktober, men sundhedsdirektør Arne Nikolajsen oplyser, at Seminariehuset fortsat skal bruges til PCR-test, indtil en ny national teststrategi er meldt ud for PCR-test.

- Vi skal have steder, hvor vi bl.a. kan teste plejehjemspersonale og udsatte borgere. Det er nødvendigt, forklarer Arne Nikolajsen.

Så Biografklubben kan ikke få en fast dato på, hvornår den igen kan vise film igen.

Annonce

Eneste sted

Fællessalen i Seminariehuset er eneste mulighed i Ribe for at vise filmene, og den ikke har været tilgængelig de seneste to halvsæsoner for de 600-800 publikummer, som er det normale tilskuertal for foreningens sæson.

- Vi har fuld forståelse for, at der lokalt i Ribe er brug for et sted til fortsat at kunne teste for covid-19. Men set i lyset af, at testfremmødet og dermed også behovet for lokalekapacitet er blevet væsentlig mindre, synes vi nok, at Esbjerg Kommune kunne finde et andet og mindre lokale, hvor denne testning kunne udføres. Fællessalen er helt central for Biografforeningens filmaktiviteter, og vi kan ikke anvises andet lokale, da salen har det apparatur og udstyr, der skal til for at vise filmene for de mange trofaste og faste publikummer, vi har til vores forestillinger, tilføjer H. C. Bonde.

Kommunens udmelding betyder, at Biografforeningen må aflyse de planlagte forestillinger i september og oktober og med stor sandsynlighed også resten af året.

H. C. Bonde påpeger, at det også kan ramme Folkemødets aktiviteter i Fællessalen 14. - 17. oktober, som filmklubben er en del af.

I lyset af, at testfremmødet og dermed også behovet for lokalekapacitet er blevet væsentlig mindre, synes vi nok, at Esbjerg Kommune kunne finde et andet og mindre lokale, hvor denne testning kunne udføres

H. C. Bonde, formand for Biografforeningen
Annonce

Mest læste

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år: - Min verden gik fuldstændig i sort

Sydjylland For abonnenter

'Væmmes ved sådan nogle som dig': Mustafa hjælper unge muslimer med at flygte hjemmefra - nu får han dagligt hadbeskeder

Haderslev

Flere blev blitzet: Bilist kørte 150 km/t på hovedvej

Haderslev

Byråd skal beslutte sig for en naturnationalpark - og det er i sidste øjeblik

Haderslev

Stor udrykning: Brand i ældre kvindes bryggers fik beredskabet i aktion

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Danmark

Børn og unge rammes af sjælden lidelse: Læger er opmærksomme på bivirkning efter Covid-19

Erhverv

Spisested er politianmeldt og har fået forbud mod at sælge mad

Danmark

Hele familien gik ned med corona – fem-årige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Varde For abonnenter

Vild udvikling: Det er igen blevet kanon at skyde med kanoner i Hæren

Billund For abonnenter

Hvornår skal man kunne få hjælp af det offentlige? 36-årige Lisbeth har sklerose og må klare sig selv - og det slider

Esbjerg For abonnenter

Håbløst gravearbejde i gågade rykkes: Julehandel kan foregå i rolige rammer

Annonce