Annonce
Debat

Med lov skal land bygges - eller hvad?

Pr-foto

Debat: I en JV-artikel om Nygaards Afrika den 10. maj udtaler Socialdemokratiets borgmesterkandidat Søren Laulund, at han (citat) ”er imponeret over Niels Nygaard og de forandringer, som han har lavet. Det kan udvikle kommunen. Vi skal turde at lave satsninger. Ellers ville vi stadig leve i stenalderen”. (citat slut).

Det er yderst bekymrende, at en borgmesterkandidat og gruppeformand offentligt og så markant bakker op om de aktiviteter, som Niels Nygaard ønsker en lokalplan for. Projekter som i dette tilfælde er kendetegnet ved, at samme Niels Nygaard bare bygger og ibrugtager byggerier uden at der inden er de nødvendige myndighedsgodkendelser hertil. For mig at se opfordrer Søren Laulund med sine udtalelser til civil ulydighed og kalder det endda for imponerende, det som Niels Nygaard foretager sig.

Den linje som her tegnes af Søren Laulund for den socialdemokratiske tilgang til kommunal planlægning og respekten for lov og ret forekommer mig at ligge langt væk fra tidligere tiders holdninger i den socialdemokratiske byrådsgruppe.

Annonce

Med Søren Laulunds bombastiske udtalelser, som endnu ikke er blevet imødegået fra Søren Laulunds eller andre socialdemokratiske byrådsmedlemmers side, så siger den socialdemokratiske byrådsgruppe faktisk, at når Varde Kommune skal udvikles, så skal vi turde at bryde loven og så kan man jo altid bare bagefter søge om en lovliggørelse af aktiviteterne.

Det kan derfor med bekymring og undren konstateres, at Søren Laulund nu opfordrer til at bryde loven i stedet for at bakke op om vort demokratis spilleregler og herunder også landets love og regler på planlægnings- og miljøområdet.

PR-foto

Søren Laulund, formand for Socialdemokratiet i Varde byråd, Hyldesti 1, Varde svarer:

Niels Christiansen ved, at både jeg og den øvrige socialdemokratiske gruppe går ind for lov og orden. Jeg betragter derfor læserbrevet som valgkamps drilleri. Jeg vil alligevel takke Niels for anledningen til at uddybe mine synspunkter.

Sagen vedrører en iværksætter, der skaber stor udvikling i en del af kommunen, hvor udvikling absolut er en mangelvare. Med Nygårds Safari park kan skabes endnu et fyrtårn til gavn for turismen og hele kommune. Et sådant udviklings mod beundrer jeg – og jeg mener, at det er initiativrige iværksættere, der kan være med til at bringe vores kommune fremad.

Problemet med initiativrige iværksættere er bare – at de oftest har mere fokus på at realisere deres ideer end de har på love og regler. De skal have lov til at gå til grænsen, men selvfølgelig ikke over grænsen. I enkelte tilfælde kan det dog være svært fordi grænsen ikke er klart defineret. I den aktuelle sag er det ikke tilfredsstillende for nogen, at klare forskrifter søges ved ”efter-bevilling”. Det håber jeg at ejeren af Nygård Safari park har lært af. Det har medført at vi i voresaktuelle høringsmateriale er meget – meget – meget præcise med hvor grænserne går.

Vedrørende udviklings aktiviteter som Nygård Safri Park og lignende tiltag – så tror jeg, at vi som kommune skal være meget åbne for en dialog med projektmagerne i en tidlig fase og hjælpe med at finde gangbare løsninger, frem for den tankegang, jeg fornemmer Niels Christiansen har – blot at sige ”dur ikke – Væk”.

Annonce
Debat For abonnenter

Kære corona-studenter: Husk afstikkerne

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Esbjerg

Rundbarbering af rundkørsel: Det kræver en god forklaring

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Alting sejler igen derovre: De er skøre, de svenskere

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

23-årig fik sit seks måneder gamle barn fjernet og hængte socialrådgiver ud på Facebook: Nu er hun dømt for chikane

Varde

Hun ville vise rektor, at han tog fejl: Christel blev smidt ud fra Varde Gymnasium – I Esbjerg fik hun en ekstra chance, og tirsdag blev hun student

EfB

Mathias Kristensen om sine fem seniorår med nedrykninger, bronzemedalje og 12 cheftrænere: - Det er helt til grin, at det har været så kaotisk

Sønderborg For abonnenter

Endnu et sort år for Niko-Servodan: Men lyset er på vej tilbage

Haderslev

Kvinde bremsede for gæs på Omkørselsvejen og endte i trafikuheld

Annonce