Annonce
Kultur

Med på en kigger: TV-hold inviterer publikum ind

Ane Cortzen (2. f.v.) er også i år vært for programmet. Med sig har hun de tre dommere, der også var med i sæson 2, hhv. galeriejer Jesper Elg, kunsthistoriker Bente Scavenius (t.h.) og kunstner Simone Aaberg Kærn. Foto: Mastiff Tv
På fredag den 25. oktober danner Kunstmuseet i Tønder rammen om semifinalen i det danske tv-program "Danmarks bedste portrætmaler" sæson 3, hvor otte kunstnere skal male sig til finalen på Glyptoteket.

TØNDER: Kender du tv-programmet "Danmarks bedste portrætmalere"?

Hvis ja, kan det blive til gensynsglæde - sådan helt tæt på.

Hvis nej, venter måske et nyt, farverigt bekendtskab forude.

På fredag den 25. oktober danner Kunstmuseet i Tønder rammen til semifinalen i det kendte danske tv-program, og produktionsselskabet inviterer publikum fra gaden, samt museets besøgende til at være med.

- Optagelserne til programmet foregår i museets åbningstid fra klokken 10-17, og derfor inviterer Museum Sønderjylland alle interesserede til at komme forbi og overvære processen fra tomt lærred til et portrætmaleri. Besøgene vil kunne nå at se, hvem de to kendte danskere vælger som deres favoritter, inden museet lukker, fortæller markedsføringskoordinator for Museum Sønderjylland, Ida Borchersen Hansen, i en udsendt pressemeddelelse.

Annonce
- Kunstmuseet i Tønder er et smukt museum, som repræsenterer Sønderjylland på fornemmeste vis.

Caroline Gjedde Poulsen, produktionsleder, Mastiff Tv

To hold

De fire indledende runder er afsluttet og de otte semifinalister til tv-programmet er fundet. Der bliver derfor spænding i kunstmuseets udstillingshal, når semifinalisterne skal finde de tomme lærreder frem – måske for sidste gang i programmet.

Kunstnerne bliver opdelt i to hold, hvor hvert hold skal portrættere en kendt dansker, som kun producenten ved hvem er, og som først bliver offentliggjort idet modellerne træder ind i rummet.

Det er Ane Cortzen, der igen i år er vært på programmet. Med sig har hun de tre kyndige dommere, der også var med i sæson 2, nemlig kunsthistoriker, kritikker og formidler, Bente Scavenius, kunstner, Simone Aaberg Kærn og galleriejer Jesper Elg.

Oplagt ramme

Tv-programmet skal ifølge egne ambitioner give seerne indblik i, hvad der er muligt at udrette med pensler, maling, kul og blyant. Programmet tager seerne med ind i en verden hvor lys, skygger, farver og evner spiller en stor rolle for at fange motivets personlighed.

Produktionsleder Caroline Gjedde Poulsen fra Mastiff Tv, siger, at museet i Tønder er et helt oplagt til som ramme og kulisse for optagelserne.

- Kunstmuseet i Tønder er et smukt museum, som repræsenterer Sønderjylland på fornemmeste vis, siger hun.

Denne sæsons tre dommere er kunstner Simone Aaberg Kærn (t.h.), galeriejer Jesper Elg og kunsthistoriker Bente Scavenius. Foto: Mastiff Tv

På skærmen

Fredagens optagelser foregår i museets hal 2, hvor TV-kunstnerne bliver omgivet af den aktuelle udstilling "Sigurjón Ólafsson - Mangfoldige Former".

Ifølge Caroline Gjedde Poulsen vil optagelserne fra Tønder formentlig blive sendt på DR TV i slutningen af november/starten af december.

- DR har endnu ikke meldt endeligt ud, men det er mit bedste bud, siger hun.

Ane Cortzen er vært for programmet, der inviterer interesserede gæster indenfor på fredag. Foto: Mastiff Tv
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce