Annonce
Kultur

Med på en kigger: TV-hold inviterer publikum ind

Ane Cortzen (2. f.v.) er også i år vært for programmet. Med sig har hun de tre dommere, der også var med i sæson 2, hhv. galeriejer Jesper Elg, kunsthistoriker Bente Scavenius (t.h.) og kunstner Simone Aaberg Kærn. Foto: Mastiff Tv
På fredag den 25. oktober danner Kunstmuseet i Tønder rammen om semifinalen i det danske tv-program "Danmarks bedste portrætmaler" sæson 3, hvor otte kunstnere skal male sig til finalen på Glyptoteket.

TØNDER: Kender du tv-programmet "Danmarks bedste portrætmalere"?

Hvis ja, kan det blive til gensynsglæde - sådan helt tæt på.

Hvis nej, venter måske et nyt, farverigt bekendtskab forude.

På fredag den 25. oktober danner Kunstmuseet i Tønder rammen til semifinalen i det kendte danske tv-program, og produktionsselskabet inviterer publikum fra gaden, samt museets besøgende til at være med.

- Optagelserne til programmet foregår i museets åbningstid fra klokken 10-17, og derfor inviterer Museum Sønderjylland alle interesserede til at komme forbi og overvære processen fra tomt lærred til et portrætmaleri. Besøgene vil kunne nå at se, hvem de to kendte danskere vælger som deres favoritter, inden museet lukker, fortæller markedsføringskoordinator for Museum Sønderjylland, Ida Borchersen Hansen, i en udsendt pressemeddelelse.

Annonce
- Kunstmuseet i Tønder er et smukt museum, som repræsenterer Sønderjylland på fornemmeste vis.

Caroline Gjedde Poulsen, produktionsleder, Mastiff Tv

To hold

De fire indledende runder er afsluttet og de otte semifinalister til tv-programmet er fundet. Der bliver derfor spænding i kunstmuseets udstillingshal, når semifinalisterne skal finde de tomme lærreder frem – måske for sidste gang i programmet.

Kunstnerne bliver opdelt i to hold, hvor hvert hold skal portrættere en kendt dansker, som kun producenten ved hvem er, og som først bliver offentliggjort idet modellerne træder ind i rummet.

Det er Ane Cortzen, der igen i år er vært på programmet. Med sig har hun de tre kyndige dommere, der også var med i sæson 2, nemlig kunsthistoriker, kritikker og formidler, Bente Scavenius, kunstner, Simone Aaberg Kærn og galleriejer Jesper Elg.

Oplagt ramme

Tv-programmet skal ifølge egne ambitioner give seerne indblik i, hvad der er muligt at udrette med pensler, maling, kul og blyant. Programmet tager seerne med ind i en verden hvor lys, skygger, farver og evner spiller en stor rolle for at fange motivets personlighed.

Produktionsleder Caroline Gjedde Poulsen fra Mastiff Tv, siger, at museet i Tønder er et helt oplagt til som ramme og kulisse for optagelserne.

- Kunstmuseet i Tønder er et smukt museum, som repræsenterer Sønderjylland på fornemmeste vis, siger hun.

Denne sæsons tre dommere er kunstner Simone Aaberg Kærn (t.h.), galeriejer Jesper Elg og kunsthistoriker Bente Scavenius. Foto: Mastiff Tv

På skærmen

Fredagens optagelser foregår i museets hal 2, hvor TV-kunstnerne bliver omgivet af den aktuelle udstilling "Sigurjón Ólafsson - Mangfoldige Former".

Ifølge Caroline Gjedde Poulsen vil optagelserne fra Tønder formentlig blive sendt på DR TV i slutningen af november/starten af december.

- DR har endnu ikke meldt endeligt ud, men det er mit bedste bud, siger hun.

Ane Cortzen er vært for programmet, der inviterer interesserede gæster indenfor på fredag. Foto: Mastiff Tv
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce