Annonce
Kolding

Med sandsække og pumper: 25 brandfolk stoppede store mængder regnvand i at strømme ned i et boligområde

TrekantBrand havde en travl aften og nat. Største operation i Kolding foregik ved Smedebakken i Vonsild, hvor 25 brandfolk var sving for at forhindre store mængder regnvand i at strømme ned i et boligområdet. Billedet her er fra en tidligere oversvømmelse. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Operationschef Casper Christensen fra TrekantBrand fortæller, at brandfolk lørdag formiddag stadig pumper regnvand væk på Drejensvej i Kolding.

Kolding: I aftes og i nat havde TrekantBrand travlt på grund af det voldsomme regnvejr.

- Vi havde 40 udkald i hele vores område med alt fra vand på vejbanerne til oversvømmede huse. I Kolding havde vi en stor indsats i Vonsild. Ved Smedebakken havde vil omkring 25 brandfolk ude. De lagde sandsække og afledte regnvand, der strømmede hen over en vej og var på vej ned i et boligområde, fortæller Casper Christensen, der er operationschef i TrekantBrand.

Med sandsækkene omdirigerede brandfolkene vandet.

- De pumpede også noget af vandet væk, så det ikke nåede boligerne. Jeg har ikke overblik over, man der er sluppet helt uden skader på husene, men vi nåede af aflede rigtig meget vand, forklarer han.

Lørdag formiddag var status, at TrekantBrand kun havde én enkelt enhed i gang i Kolding Kommune. De brandfolk pumpede vand væk fra vejbanen på Drejensvej.

Annonce

Vand i kælderen

TrekantBrand får stadig mange henvendelser fra folk, der har fået vand i kælderen.

- Til dem må vi sige, at de skal kontakte deres forsikringsselskab og så få hjælp via et skadesservicefirma. Vi rykker ud til akutte ting, og hvis vi kan redde huse ved at standse vandet, siger operationschefen.

Han opfordrer alle til at tjekke deres bolig for at se, om der er noget, de kan gøre for at forebygge vandskader, hvis regnen skulle forsætte.

- Det handler om praktiske ting som at få lukket af, så vandet ikke kan trænge ind gennem døre og i kældre. Det er også en god idé at fjerne blade fra udvendige afløb, det kan også forebygge problemer med regnvand.

Casper Christensen forklarer, at jorden for øjeblikket er mættet af vand.

- Når det så regner kraftig, så er der en stor del af vandet, der løber oven på jorden, og det giver udfordringerne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce