Annonce
Kolding

Med sandsække og pumper: 25 brandfolk stoppede store mængder regnvand i at strømme ned i et boligområde

TrekantBrand havde en travl aften og nat. Største operation i Kolding foregik ved Smedebakken i Vonsild, hvor 25 brandfolk var sving for at forhindre store mængder regnvand i at strømme ned i et boligområdet. Billedet her er fra en tidligere oversvømmelse. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Operationschef Casper Christensen fra TrekantBrand fortæller, at brandfolk lørdag formiddag stadig pumper regnvand væk på Drejensvej i Kolding.

Kolding: I aftes og i nat havde TrekantBrand travlt på grund af det voldsomme regnvejr.

- Vi havde 40 udkald i hele vores område med alt fra vand på vejbanerne til oversvømmede huse. I Kolding havde vi en stor indsats i Vonsild. Ved Smedebakken havde vil omkring 25 brandfolk ude. De lagde sandsække og afledte regnvand, der strømmede hen over en vej og var på vej ned i et boligområde, fortæller Casper Christensen, der er operationschef i TrekantBrand.

Med sandsækkene omdirigerede brandfolkene vandet.

- De pumpede også noget af vandet væk, så det ikke nåede boligerne. Jeg har ikke overblik over, man der er sluppet helt uden skader på husene, men vi nåede af aflede rigtig meget vand, forklarer han.

Lørdag formiddag var status, at TrekantBrand kun havde én enkelt enhed i gang i Kolding Kommune. De brandfolk pumpede vand væk fra vejbanen på Drejensvej.

Annonce

Vand i kælderen

TrekantBrand får stadig mange henvendelser fra folk, der har fået vand i kælderen.

- Til dem må vi sige, at de skal kontakte deres forsikringsselskab og så få hjælp via et skadesservicefirma. Vi rykker ud til akutte ting, og hvis vi kan redde huse ved at standse vandet, siger operationschefen.

Han opfordrer alle til at tjekke deres bolig for at se, om der er noget, de kan gøre for at forebygge vandskader, hvis regnen skulle forsætte.

- Det handler om praktiske ting som at få lukket af, så vandet ikke kan trænge ind gennem døre og i kældre. Det er også en god idé at fjerne blade fra udvendige afløb, det kan også forebygge problemer med regnvand.

Casper Christensen forklarer, at jorden for øjeblikket er mættet af vand.

- Når det så regner kraftig, så er der en stor del af vandet, der løber oven på jorden, og det giver udfordringerne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce