Annonce
Aabenraa

Medaljer til taekwondo-piger fra Aabenraa

12-årige Nanna Bonnichsen fra Aabenraa Taekwondo Klub vandt sølv i sin klasse ved Rødovre Cup. PR Foto

Aabenraa: Nanna Bonnichsen og Camilla Retzlaff Hvass fra Aabenraa Taekwondo Klub deltog i Rødovre Cup lørdag 19. oktober.

Nanna Bonnichsen stillede op i disciplinen teknik, mens Camilla Retzlaff Hvass var med i kampdisciplinen.

Nanna Bonnichsen viste høj teknisk klasse, og den 12-årige pige fra Aabenraa fik en velfortjent sølvmedalje om halsen.

18-årige Camilla Retzlaff Hvass lagde ud med et knebent nederlag på 12-13, men kom stærkt igen med tre overbevisende sejre på stribe, inden hun tabte til den senere guldvinder.

Camillas præstation rakte til en bronzemedalje.

I begyndelsen af november deltager Aabenraa Taekwondo Klub i et stævne i Tyskland, inden DM i Skanderborg venter sidst i november.

Annonce
Camilla Retzlaff Hvass fra Aabenraa Taekwondo Klub vandt bronze i sin klasse ved Rødovre Cup. PR Foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce