Annonce
Haderslev

Medarbejder brækkede tå under tons tung maskine: Firma får bøde på 20.000

En to år gammel arbejdsulykke var torsdag morgen for retten ved retten i Sønderborgs afdeling i Haderslev. Arkivfoto: Claus Thorsted
En to år gammel arbejdsulykke koster nu et lokalt juletræsfirma en bøde på 20.000 kroner. Ulykken skete, da en ansat fik sin ene fod i klemme og brækkede en tå under klargøring af en maskine.
Annonce

Haderslev: En lokal skovbrugsvirksomhed er blevet idømt en bøde på 20.000 kroner for overtrædelse af arbejdsmiljøloven i forbindelse med en arbejdsulykke. Ulykken skete i december 2018, da indehaverne af virksomheden og en ansat var ved at klargøre en en grenknuser, der skulle spændes efter en traktor.

Grenknuseren, der vejer over tre tons, var hejst et lille stykke over jorden og i gang med at blive smurt, da indehaveren af virksomheden sænker grenknuseren ned på jorden. Han opdagede i midlertid ikke, at hans medarbejder havde foden for langt inde under grenknuseren, og den blev derfor sænket ned over medarbejderens fod med en brækket storetå til følge.

Annonce

Et øjebliks uopmærksomhed

Da sagen torsdag morgen var for retten i Haderslev, var indehaveren af virksomheden på anklagebænken, mens medarbejderen, der kom til skade med sin fod, var indkaldt som vidne. Her forklarede de samstemmende, at indehaveren "formentligt ikke" havde gjort opmærksom på, at han hejste grenknuseren ned på jorden.


Vi har været med til at fælde nogen af de vanskeligste træer i Sønderjylland, og der er aldrig sket noget.


- Jeg kan ikke forklare, hvordan det kunne ske. Hvis man er flink, kan man kalde det et hændeligt uheld. Hvis man er grov, kan man sige, at det var dumt og ukoncentreret, sagde virksomhedens indehaver i retten.

- Vi har været med til at fælde nogen af de vanskeligste træer i Sønderjylland, og der er aldrig sket noget, sagde han om det over 20 år lange samarbejde, de to har haft i virksomheden.

Annonce

Trukket i langdrag

Sagen om arbejdsulykken har været lang tid undervejs. blandt andet fordi Arbejdstilsynet først kom på besøg otte måneder efter ulykken var sket, og først efter næsten et år anmeldte sagen til politiet.

Derfor lød dommen også på en både på 20.000 kroner, og ikke de 30.000, som Arbejdstilsynet og politiets bøde forelæg lød på. Indehaveren af virksomheden modtog dommen på stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Ejvind er ny holdkaptajn for indsamling af  julehjælp til fattige børnefamilier:  248 har allerede søgt om mad og gaver

Annonce