Annonce
Kolding

Medarbejder på stort plejehjem er smittet med coronavirus: 60 beboere og 100 ansatte testes

En medarbejder på plejehjemmet Kirsebærhaven er smittet med coronavirus. Medarbejderen, der har borgerkontakt, har ikke haft symptomer på covid-19. Foto: Google Streetview
På plejehjemmet Kirsebærhaven, der har 60 beboere og 100 medarbejdere, er der konstateret coronasmitte. Plejehjemmet har lukket ned for besøg. Det er tredje gang, at et plejehjem i Kolding rammes.
Annonce

Kolding: Onsdag formiddag fik Annette Lund, der er seniordirektør i Kolding Kommune besked om, at en medarbejder på plejehjemmet Kirsebærhaven i Kolding er smittet med coronavirus. Langt de fleste af de 100 medarbejdere blev testet samme dag. Resten af medarbejderne og de 60 beboere skal testes torsdag.

- Selv om Kirsebærhaven er et stort plejehjem med adskilte huse, der er inddelt i zoner, så vælger vi at teste alle på hele plejehjemmet. Vi tør simpelthen ikke andet, siger Annette Lund.

Det er en medarbejder med borgerkontakt, der er ramt af smitten.

- Nu har vi oplevet smitte på tre plejehjem i Kolding. Og det kan ske hvor som helst. At stå i den situation gør mig nervøs og frygtelig ked af det på medarbejdernes vegne. De synes jo, at det er en skidt fortælling om deres arbejdsplads, som de er stolte af og knokler for. Den ramte medarbejder har ikke haft symptomer, så hun har ikke haft en chance for at vide, at hun var smittet.

Som følge af coronasmitten har plejehjemmet lukket ned for besøg fra pårørende.

Selv om Kirsebærhaven er et stort plejehjem med adskilte huse, der er inddelt i zoner, så vælger vi at teste alle på hele plejehjemmet. Vi tør simpelthen ikke andet

Annette Lund, seniordirektør

Annonce

Frivillig test

Den raske smittebærer blev fundet, fordi hun sagde ja tak til det frivillige tilbud om at blive testet, som Kolding Kommune gav 2600 medarbejdere på sundheds-, senior-, social- og fritidsområdet.

- Jeg hilste det meget velkomment, da vi fik mulighed for at tilbyde at teste medarbejdere uden symptomer, for det er jo farligt, hvis vi har nogen gående, der ikke aner, at de er smittede. Test af ansatte uden symptomer kan forhåbentlig stoppe smitten, inden den får alvorlige konsekvenser, siger seniordirektøren.

For små to uger siden oplevede Kolding Kommune corona-smitte på plejehjemmet Teglgårdsparken. Her var det en medarbejder uden borgerkontakt, der blev testet positiv. På Teglgårdsparken blev alle andre ansatte og beboerne testet negative for coronasmitte i sidste uge. Den test er blevet gentaget i denne ugen, for at være på den sikre side. Foreløbig har Kolding fået svar på 26 ud af de 80 test. Ingen af dem, der har fået svar, er smittede.

Første coronasmitte ramte plejehjemmet Vonsildhave Kvarteret. Det var før, at alle medarbejdere fik tilbud om at blive testet. Her afgik syv borgere ved døden med coronasmitte i kroppen, i alt 11 plejehjemsbeboere og otte medarbejdere blev konstateret smittet under udbruddet, der er ovre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Skræmmende godt - Twenty er i finalen

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Fjerde gang var lykkens gang: Ribe-Esbjerg på pointtavlen efter fredagsdrama i Lemvig

Annonce