Annonce
Kolding

Medarbejder på stort plejehjem smittet: Vaccinerede beboere podes for en sikkerheds skyld

Beboerne på plejehjemmet Bertram Knudsens Have var de første til at blive vaccineret mod covid-19 i Kolding Kommune. Nu er en ansat,  der arbejder på plejehjemmets anden sal, konstateret smittet, så alle beboere og medarbejdere på anden sal blev tirsdag testet for virus og skal testes igen den 19. januar. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
En medarbejder, der arbejder på anden sal på plejehjemmet Bertram Knudsens Have, er smittet med corona. En kollega er nær kontakt. Seniordirektør forventer, at beboerne er immune i forhold til smitten.
Annonce

Kolding: Hidtil har det store plejehjem Bertram Knudsens Have været forskånet for at få corona-smitte inden for dørene, men nu er en medarbejder desværre testet positiv. Derudover er en kollega, der har været nær kontakt til den smittede, sendt hjem til test og isolation.

Beboerne på Bertram Knudsens Have var de allerførste i Kolding Kommune, der blev vaccineret mod corona. Det skete den 29.december, altså for godt to uger siden.

- Jeg forventer, at beboerne er blevet pænt immune i forhold til at kunne blive smittet, men jeg kan ikke garantere det. Det er derfor, at vi ud fra et stort forsigtighedshensyn tester dem, fortæller Annette Lund, der er seniordirektør i Kolding Kommune.

Medarbejderen arbejder på plejehjemmets anden sal, og det er de 30 beboere på anden sal, der nu er testet første gang og skal testes igen den 19. januar. I alt bor omkring 90 ældre på plejehjemmet.

Annonce

Tidsplan fastholdes

I den seneste tid har der været en debat om, hvor længe der skal gå mellem første og anden coronavaccination.

- Vi har endnu ikke fået planerne, men vi har fået en lovning på, at Sundhedsstyrelsens tilgang er, at man ikke ændrer på tidsfristen for plejehjemsbeboernes anden vaccination. De skal tidligst vaccineres anden gang 21 dage, efter de fik det første prik, og anden portion  skal senest gives, inden der er gået 28 dage.


Jeg forventer, at beboerne er blevet pænt immune i forhold til at kunne blive smittet, men jeg kan ikke garantere det. Det er derfor, at vi ud fra et stort forsigtighedshensyn tester dem,

Annette Lund, seniordirektør


Får smitten betydning for restriktionerne omkring besøg på plejehjemmet?

- Det har vi gennem KL spurgt Sundhedsstyrelsen om, og det svar, vi får tilbage, er, at det endnu ikke er afklaret. Det påbud, vi fik om at indføre besøgsrestriktioner, gælder derfor fortsat, indtil vi får besked på, at det er ændret eller ophævet. Og påbuddet går ud på, at hver plejehjemsbeboer må have besøg af i alt tre personer. Hvoraf de to på skift må komme i beboerens lejlighed.

De ansatte, der arbejder på anden sal på Bertram Knudsens Have, tjekkes på lige fod med beboerne.

Annonce

Podeteam

I slutningen af sidste år oprettede Kolding Kommune sit eget podeteam, der systematisk tjekker alle medarbejdere på seniorområdet hver sjette uge.

- Teamet er godt i gang med anden testrunde, og i denne omgang er der ikke en eneste smittet, fortæller Annette Lund.

Hvis smitten stiger til flere end 200 nysmittede per 100.000 indbyggeres om ugen, så venter der Kolding en kæmpe opgave.

- Sker det, så skal vi teste hver uge. Det er vi også klar til, men vi har spurgt, om vi i givet fald må  undlade at teste de medarbejdere, der er vaccinerede. Det vil gøre opgaven noget nemmere.

Annette Lund skyder på, at vil dreje sig om mellem en tredjedel og halvdelen af de omkring 1500 medarbejdere på seniorområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Regionalt For abonnenter

Sønderjysk rejsebureau tror på tysk genåbning til foråret: - Kør-selv-gæster venter bare på grønt lys

Sydjylland For abonnenter

Vaccinehåb får krydstogtskonges telefon til at bimle igen efter mareridtsår: - Men det er ikke prangende

Annonce