Annonce
Sønderborg

Medarbejder på Tangshave Plejecenter er testet positiv for Covid-19

En medarbejder på Tangshave Plejecenter er torsdag testet positiv for covid-19. Arkivfoto: Mads Dalegaard
En medarbejder på Tangshave Plejecenter er torsdag testet positiv for covid-19.
Annonce

Nordborg: Torsdag testede en medarbejder på Tangshave Plejecenter i Nordborg positiv for coronavirus. I smitteopsporingen er ni nære kontakter identificeret: En beboer og otte medarbejdere.

- Det er en helt ny situation for os, men heldigvis har vi fået god og hurtig hjælp fra Sønderborg Kommunes sundhedsberedskab, så vi sikrer os, at Sundhedsstyrelsens retningslinjer bliver fulgt, siger centerleder Lisbeth Andreasen, Tangshave Plejecenter.

Personer, der er defineret som nære kontakter, skal testes flere gange – blandt andet på fjerde. og sjette dagen, og det vil - via Regionens AMK (Akut Medicinsk Koordinering) - blive aftalt direkte, hvordan den ene beboer, som er defineret som nær kontakt, vil blive testet.

- Vi er i dialog med Regionens AMK for at få sat test af plejecenterets beboere i gang, så det kan ske så hurtigt som muligt. Beboerne bliver testet på selve plejecenteret, da det er svært for mange af dem at forlade stedet, siger vicekommunaldirektør Carsten Lund, ansvarlig for Sundhedsberedskabet.

Ifølge Carsten Lund er det første gang, at der er en medarbejder på et plejecenter, som er testet positiv for covid-19 i Sønderborg Kommune.  Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler for nuværende, at der ikke indføres yderligere besøgsrestriktioner på Tangshave Plejecenter.

- Det er, fordi vi har godt styr på det. Vores medarbejdere bruger værnemidler blandt andet visirer, så Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer ikke, at det er nødvendigt, siger Carsten Lund.

Tangshave Plejecenter har plads til 70 beboere, og der er ca. 100 ansatte på plejecenteret.

Annonce

Pårørende kontaktet

Sønderborg Kommune har desuden også kontaktet alle pårørende til beboerne på Tangshave Plejecenter.

- Så er det op til dem, om de vil besøge beboerne på Plejecenteret. Vi drøftede det med Styrelsen for Patientsikkerhed, og de mener ikke, at det er nødvendigt, at vi indfører restriktioner, siger Carsten Lund.

Ifølge vicekommunaldirektøren, så har den smittede medarbejder det efter omstændighederne det godt, og mærker ikke noget til sygdommen.


Det er en helt ny situation for os, men heldigvis har vi fået god og hurtig hjælp fra Sønderborg Kommunes sundhedsberedskab, så vi sikrer os, at Sundhedsstyrelsens retningslinjer bliver fulgt.

Lisbeth Andreasen, centerleder Tangshave Plejecenter


De seneste dage er smittetallene faldet i Sønderborg Kommune. Torsdag var smittetallet nede på 23 smittede, mens antallet af smittede per 100.000 var 31. Fredag var smittetallet også på 23 smittede og antallet af smittede per 100.000 var også 31.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce