Annonce
Varde

Medarbejdere gør klar til jubelsæson i feriecenter: Mange danske turister bestiller

Anja Gärtner, Helene Sillesen og Michael Rostholm er klar til gæster fra og med weekenden. Foto: Morten Nielsen
Landal Seawest har sendt flere end 75 medarbejdere hjem under nedlukningerne. Men snart er stilheden forbi, og medarbejderne er på vej tilbage.
Annonce

Nørre Nebel: Der er travlt med at tage imod bookinger i øjeblikket i feriecenter Landal Seawest i Lønne, der ligger mellem Nørre Nebel og Nymindegab.

- Det er især, efter vi har fået lov til at åbne vandland og restaurant, siger Michael Rostholm, som er leder i feriecentret.

Før den del af genåbningen var en realitet, var det mere sparsomt, hvor mange der bookede ferie i Landal Seawest.

Landal Seawest

  • Landal Seawest blev indviet i 2006 med deltagelse af politikere og turistfolk fra daværende Blaabjerg Kommune, der havde rådhus i Nørre Nebel.
  • Det var Bjarne Bøgh Jensen, dansk-canadisk entreprenør med rødder i Varde, der opførte feriecentret, der dengang blot hed SeaWest.
  • Ejeren er Landal GreenParks, der har adresse i Varde.
  • Landal Greenparks driver i Danmark feriecentrene: Landal Rønbjerg, Landal Søhøjlandet, Landal Seawest, Landal Grønhøj Strand, Landal Ebeltoft og Landal Middelfart.
Annonce

Kun få tyskere

Restauranten åbner torsdag, og der er nu sat varme på vandlandet, som åbner fredag. Seawest har 245 huse og en centerbygning, der foruden vandland og restauranter også rummer bowling og legeland. Der kommer ikke så mange tyske turister i Seawest. Det er mest danske, hollandske og øvrige skandinaviske turister, der holder ferie i centret.

Derfor mærker centret ikke særlig meget, at der fra og med næste uge er genåbnet for tyskere. Til gengæld mærker centret nu, at mange danskere bliver i Danmark i år, når det gælder sommerferie. Der er da også et mindre antal tyske bookinger i denne sommer.

- Vi får fuldt i hus i juli, vurderer Michael Rostholm ud fra den interesse for bookinger, som feriecentret i øjeblikket mærker.

Annonce

Kun fire på arbejde

Der er 80 ansatte i Landal Seawest, men kun fire har arbejdet i feriecentret under coronanedlukningerne. Det er blandt andre Michael Rostholm selv og Anja Gärtner, der har passet receptionen. Resten har været hjemsendt.

Der har været gæster i husene i Seawest, selv om aktiviteterne i centerbygningen har været nedlukket i tre måneder.

Nu begynder de hjemsendte medarbejdere at komme tilbage. Blandt andre Helene Sillesen, som står for aktiviteterne for gæsterne i Seawest. Det er blandt andet børneunderholdning. Helene Sillesen bor i Agerbæk, og hun glæder sig til at komme i gang igen. Det sker altså så småt fra og med denne weekend.

Der er også fem ansatte i den tekniske afdeling, som nu er i gang med at få vandland og anden teknik i gang igen.

- Fra og med 3. juli er vi på fuld bemanding, siger Michael Rostholm.

Til den tid er samtlige hjemsendte medarbejdere tilbage på fuld tid, så arbejdsstyrken altså er på 80.

Michael Rostholm og Anja Gärtner kan på bookingsystemet se, at mange danskere bestiller ferie i Danmark. Foto: Morten Nielsen
Michael Rostholm er i øjeblikket ene mand i restauranten, som åbner igen på torsdag. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

112

Peter Madsen erkender at have fået hjælp til flugt

Annonce