Annonce
Kolding

Medarbejderne var utrygge og Frørupskolen fik påbud af Arbejdstilsynet: - Nu er der styr på tingene

Da Allan Højer Hansen tiltrådte som ny forstander for Frørupskolen i sommer, vidste han godt, at der var alvorlige problemer med arbejdsmiljøet. Privatfoto
Da Allan Højer Hansen begyndte som forstander på bostedet Frørupskolen i august, vidste han godt, at der var alvorlige problemer med arbejdsmiljøet. Han har taget flere initiativer for at rette op. Blandt andet er antallet af pladser skåret ned fra 12 til ni, medarbejdere efteruddannes og har pligt til at deltage i afdelingsmøder.

Kolding: Ansatte på bostedet Frørupskolen var utrygge ved at gå på arbejde, og medarbejdergennemstrømningen var stor, da Allan Højer Hansen den 1. august tiltrådte som leder. Frørupskolen er en af tre afdelingen af den selvejende institution/fond Frørupskolen Helsehjemmet, som han er forstander for.

Hvorfor udviklede arbejdsmiljøet sig sådan på Frørupskolen, at Arbejdstilsynet måtte give et påbud?

- Min vurdering er, at Frørupskolen Helsehjemmet voksede sig for stor for hurtigt. Hen over sidste efterår og frem til starten af foråret blev der indskrevet mange piger. Jeg var ikke ansat i den periode, så jeg ved ikke præcist, hvor mange det drejer sig om. Men når man vokser hurtigt, skal man ansætte mange medarbejdere hurtigt, og vores rekrutteringsprocedure er nok ikke blevet overholdt, svarer Allan Højer Hansen.

Han ønsker ikke at kommentere på den tidligere ledelses beslutninger.

Hvorfor har I været ramt af en stor personalegennemstrømning?

- Fordi vi har fået ansat de forkerte. Jeg har ikke et konkret antal, men må også erkende, at i løbet af foråret er der nøglepersoner, der har opsagt deres stillinger.

Allan Højer Hansen har netop fået gennemført, at antallet af pladser på Frørupskolen skæres ned fra 12 til ni.

- Pigerne på bostedet har forskellige problematikker, de kan have et misbrug, være selvskadende, selvmordstruede eller være blevet misbrugt. Når mange af dem er samlet, så øges risikoen for, at de kan påvirke hinanden negativt. Jeg vurderer, at ni pladser er passende.

Annonce

Det er vigtigt at gøre som aftalt, så pigerne ikke spiller medarbejderne ud mod hinanden. For at rette op på det, har jeg blandt andet slået fast, at man skal deltage i afdelingsmøder.

Allan Højer Hansen, ny forstander

Ikke godt nok

Der var ingen supervision af personalet fra februar og frem til august?

- Det er fuldstændig rigtig og slet ikke godt nok. Nu køber vi en ekstern psykolog til at løse den opgave.

Hvad hæftede du dig mest ved, da Frørupskolen fik påbuddet?

- At medarbejderne ikke følte, at alle trækker på samme hammel. Gør vi ikke det, så skyder vi os selv i foden. Det er vigtigt at gøre som aftalt, så pigerne ikke spiller medarbejderne ud mod hinanden. For at rette op på det har jeg blandt andet slået fast, at man skal deltage i afdelingsmøder.

Han fortæller, at Frørupskolen allerede inden Arbejdstilsynet gav påbuddet var i gang med en handleplan, der skal forbedre arbejdsmiljøet.

- Planen er meget bred. Den indeholder også et punkt om, at medarbejderne skal have et kompetenceløft og efteruddannes i at undgå magtanvendelse. Vi har også vedtaget, at magtanvendelse udløser en omsorgssamtale både med den pige, der har været udsat for magtanvendelsen, men også med den ansatte, der har været nødt til at bruge magt. Og vi bruger næsten ikke magtanvendelse nu.

Han fortæller også, at Frørupskolen Helsehjemmet har opsagt en aftale med en kommune om anbringelse af en pige.

- Det er ikke noget, jeg er vild med at gøre, men vi havde ikke ressourcerne til at håndtere hende, og hun passede ikke ind i målgruppen.

Er der styr på forholdene på Frørupskolen nu?

- Det korte svar er ja. Træerne vokser ikke ind i himlen, men vi er rigtig godt på vej. Og tilbagemeldingerne fra personalet er, at de er glade ved forandringerne. Havde vi ikke haft ændringerne i støbeskeen i form af handleplanen, der endnu ikke er slået igennem, så havde Arbejdstilsynet givet os et strakspåbud. Fordi man i tilsynet kan se, at vi er i gang med vores handleplan, så får vi i stedet den forholdsvis lange frist til april til at leve op til påbuddet, svarer Allan Højer Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce