Annonce
Billund

Medfølgende ægtefæller er på vej ud på virksomheder

For mange medfølgende udenlandske ægtefæller kan det føles som lidt af en rutschetur at søge job i Danmark ifølge bosætningskoordinator Marianne Thomsen. Arkivfoto: Martin Ravn
25 medfølgende, internationale ægtefæller har netop mødt den lokale Virksomhedsservice ved Kompentencecentret i Billund. Målet er at lære hinanden bedre at kende - og at finde jobs til de hovedsageligt kvindelige ægtefæller.
Annonce

Billund Kommune: De medfølgende ægtefæller til internationale medarbejdere, der har fået job i området, har tidligere kunnet kontakte én jobkonsulent ved Virksomhedsservice - Kompetencecentret i Billund Kommune, når de har søgt job.

Det kan de ikke længere, da vedkommende har fået andet job. Således hviler opgaven med at få de medfølgende ægtefæller i arbejde nu på hele Virksomhedsservice.

Forleden mødte Virksomhedsservice og 25 ægtefæller hinanden for første gang til et møde i Billund Centret. Her skulle de to grupper lære hinanden bedre at kende, og det skal være startskuddet til endnu flere møder og mere individuel sparring med de medfølgende ægtefæller.

- De skal introduceres for, hvad det vil sige at være i virksomhedspraktik, og hvad mulighederne er - og at det kan være en åbning, hvor man afprøver de kulturelle færdigheder, siger bosætningskoordinator Marianne Thomsen.

Annonce

En blandet flok

Også sprogskolen og en repræsentant fra Frivillighedsområdet var til stede og fortælle om deres virke.

- De skal vide, hvor vigtigt det er at lære dansk, og at frivilligt arbejde både kan være en måde at integrere sig på, men at det også på sigt kan være en åbning til ordinært job, siger Marianne Thomsen, der er glad for, at 25 internationale ægtefæller deltog i mødet.

- Jeg havde været glad, hvis der havde været 15, så det er rigtig fint, siger hun, der kan se, at de 25, der hovedsageligt er kvinder, er en blandet flok.

- Nogle er nyankomne, og andre har været her i flere år, og der er både indere, amerikanere, tyskere, franskmænd og kinesere tilmeldt mødet, siger Marianne Thomsen.

Virksomhedsservice kender de lokale virksomheder og vil forsøge, udfra deres kendskab, at sætte behov og kompetencer sammen, hvor det giver mening.

- Ægtefællerne vil desuden blive præsenteret for de lokale virksomheder, og for de lokale brancher, der mangler arbejdskraft, for måske skal man ikke lave det samme her, som man gjorde i sit hjemland, siger Marianne Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce