Annonce
Aabenraa

Kunder går forgæves på apoteket: Blodtryksmedicin og hæmoridecreme er svært at opdrive

Enkelte former for medicin er lige nu en mangelvare. Arkivfoto
Der er kunder, der går forgæves, når de skal hente deres medicin på apoteket. Det gælder også i Aabenraa.

Aabenraa: - Der er nogen, der tager det med et smil, men der er også nogle enkelte, der bliver lidt sure.

Mohamed Abdel Rahman er farmaceut på Løve Apoteket i Aabenraa, og han har ligesom mange andre apoteker i Danmark svært ved at levere varen for tiden.

- Der er kunder, der går forgæves, og det er især blodtryksmedicin og hæmoridecreme, som vi har svært ved at opdrive, siger Mohamed Abdel Rahman, der kalder det for et landsdækkende problem, som han ikke tror, der bliver fundet en snarlig løsning på.

Ifølge farmaceuten fra Aabenraa skyldes problemerne, at der er kommet nye EU-regler, der betyder, at pakninger skal have en såkaldt 2D-stregkode for at forhindre forfalskninger, og det er gået ud over leverancerne.

- Vi har problemer med forskellige lægemidler, men vi forsøger så vidt muligt at finde alternative producenter, siger Mohames Abdel Rahman.

Annonce
Nogen gange kræver det en ny recept, og det er selvfølgelig irriterende for kunden.

Anne Marie Bucka, apoteker

Kræver ny recept

På apotekerne i Tinglev og Padborg har man indtil videre holdt skindet på næsen, og man kan stort set opfylde kundernes ønsker.

- Vi prøver at køre med et stort varelager, men der er udfordringer. Eksempelvis er stikpiller mod hæmorider udsolgt, mens vi stadig har lidt hæmoridecreme tilbage, siger Anne Marie Bucka, der er apoteker på apotekerne i Padborg og Tinglev.

- Vi forsøger at finde alternative løsninger, og det er lykkedes indtil nu, fortsætter hun.

En alternativ løsning kan dog betyde, at kunden skal tilbage til sin læge og bede om en ny recept.

- Nogen gange kræver det en ny recept, og det er selvfølgelig irriterende for kunden, siger Anne Marie Bucka og tilføjer, at mangel på medicin er et tilbagevendende problem i sommerferien.

- Der er altid lidt problemer i sommerferien med leverancerne, men det er måske lidt værre i år, end det plejer at værre, siger Anne Marie Bucka.

Ifølge Ritzau vil Lægemiddelstyrelsen i samarbejde med Lægeforeningen, Apotekerforeningen og grossisterne kortlægge, hvor stort problemet med medicin i restordre egentligt er. Som det er i øjeblikket, findes der ikke en liste over, hvilke produkter der er i restordre.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce