Annonce
Billund

Medicinsk sengeafsnit i Grindsted er nede på 12 senge

Det medcinske sengeafsnit flyttes allerede 1. april, så de tilbageværende medarbejdere kan være en del af coronaberedskabet. Arkivfoto
Medicinsk sengeafsnit i Grindsted har kun personale til halvdelen af sengene. Derfor og for at sikre et beredskab til at tage sig af coronapatienter flyttes afsnittet til Esbjerg.

Grindsted: Som redaktionen skrev om forleden skal det medicinske sengeafsnit i Grindsted alligevel flytte til Esbjerg per 1. april. Flytningen var ellers udskudt til 1. maj, så medarbejderne fik mere tid til at indrette sig, men coronakrisen har lavet om på mange ting og også på den beslutning. Corona sammen med problemer med at skaffe personale til Grindsted betyder, at flytningen sker i løbet af en god uges tid.

Sengeafsnittet plejer at have 24 sengepladser, men så mange er der slet ikke i brug længere.

- Vi har kun personale nok til at opretholde en normering på 12 senge, og der er jo kun halvdelen af det, der er plads til, siger koncerndirektør Kurt Espersen, Region Syddanmark.

Medarbejderne er ifølge ham helt indforståede med, at flytningen rykkes frem igen.

Annonce
Vi har kun personale nok til at opretholde en normering på 12 senge, og der er jo kun halvdelen af det, der er plads til.

Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark

I løbet af ugen

Sengeafsnittet i Grindsted vil være i drift, indtil den nye afdeling i Esbjerg er klar. Det bliver den i løbet af denne uge.

Herefter vil man gradvist flytte personalet over, siger Kurt Espersen.

Sengepladserne, der nu flytter fra Grindsted, vil herefter indgå i et af de afsnit, der skal kunne behandle coronapatienter.

Portører hjælper i Esbjerg

I takt med, at der bliver mindre at lave i Grindsted – også for portører og service- og rengøringsassistenter, er der også flere af dem, der flytter arbejdssted til Esbjerg. I hvert fald i forbindelse med coronakrisen.

- Det er på grund af corona, at der nu bliver mere tryk på i Esbjerg, og så kører vi derned og giver en hånd med, siger Jørn Jensen, tillidsmand for portørerne.

Regionsrådet besluttede oprindeligt at flytte sengepladserne fra Grindsted til Esbjerg som et led i strategien "Fremtidig profil for Grindsted Sygehus", som betyder, at Grindsted Sygehus i endnu højere grad skal være en specialsygehus.

Ifølge det oprindelige oplæg skulle afdelingen flytte 1. april. Datoen blev siden flyttet en måned frem til 1. maj af hensyn til de ansatte og er nu flyttet tilbage. Alternativt skulle man have ansat vikarer til at køre sengeafsnittet i Grindsted videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Svenske coronadødstal kan være dobbelt så høje som hidtil antaget

Annonce