Annonce
Sport

Everton fyrer manager efter skidt sæsonstart

David Klein/Reuters

Everton har fyret Marco Silva efter en serie af dårlige resultater. Duncan Ferguson overtager midlertidigt.

Nedrykningstruede Everton har torsdag fyret manager Marco Silva efter en skidt sæsonstart.

Det bekræfter fodboldklubben torsdag aften på sin hjemmeside.

Klubikonet Duncan Ferguson tager midlertidigt over og vil stå i spidsen for holdet i lørdagens kamp mod Chelsea.

Everton har tabt de seneste tre kampe i den bedste engelske fodboldrække og er placeret på 18.-pladsen i Premier League.

Senest tabte Everton onsdag med 2-5 på udebane til lokalrivalen Liverpool, der topper ligaen.

Marco Silva kom til Everton i sommeren 2018 og førte i sin første sæson holdet frem til en ottendeplads.

Den 42-årige portugiser har tidligere været manager i Watford og Hull City i engelsk fodbold.

Inden da har han stået i spidsen for græske Olympiakos og Sporting samt Estoril i hjemlandet.

Everton-ledelsen oplyser, at Duncan Ferguson straks overtager ansvaret for klubbens førstehold, mens søgningen efter en mere permanent afløser er sat i gang.

- Klubben sigter efter at finde en permanent afløser så hurtigt som muligt, skriver Everton.

Duncan Ferguson spillede fra 1994 til 1998 og igen fra 2000 til 2006 for klubben, der har hjemme i Liverpool.

Med mere end 200 førsteholdskampe og en aggressiv spillestil er han et klubikon i Everton.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];