Annonce
Udland

Medie: Russiske fly bombede fire syriske hospitaler

Omar Haj Kadour/Ritzau Scanpix
Gennem detaljerede beretninger mener avis at kunne bevise, at Rusland specifikt gik efter civile mål i Syrien.

Russiske fly bombede tidligere i år i løbet af 12 timer fire hospitaler i Syrien.

Det skriver den amerikanske avis The New York Times.

Avisen har foretaget en undersøgelse af russiske radiooptagelser, journaler fra flyspottere og øjenvidneberetninger.

Luftangrebene fandt sted i maj. De er ifølge avisen del af en større tendens til, at styrker, der støtter Syriens præsident, Bashar al-Assad, specifikt har søgt at ramme hospitaler og sundhedsvæsenets infrastruktur.

Et af de ramte hospitaler hed Nabad al Hayat. Personalet var flygtet tre dage før bombningen, fordi de regnede med et angreb.

En russisk flyleder gav de præcise koordinater på hospitalet til en pilot, der svarede tilbage med en bekræftelse på, at han kunne se hospitalet, beskriver The New York Times.

Flylederen godkendte angrebet, samtidig med at en flyspotter, der havde fået til at opgave at advare civile om kommende angreb, i sin journal nedskrev, at et russisk jagerfly var blevet set i området.

Piloten sendte derefter bomberne afsted mod hospitalet.

Lokale journalister filmede, at tre bomber ramte hospitalets tag, faldt ned igennem taget og eksploderede.

Kort tid efter og blot få kilometer derfra blev hospitalet i landsbyen Kafr Nabl ramt flere gange.

Igen dokumenterer The New York Times angrebet med russiske radiooptagelser, journaler fra flyspottere og øjenvidneberetninger.

Også to andre hospitaler blev ramt i løbet af de 12 timer.

Alle fire hospitaler havde meddelt deres koordinater til FN for at undgå at blive bombet.

FN's generalsekretær, António Guterres, meddelte sidste måned, at han var ved at igangsætte en intern undersøgelse af bombeangreb på hospitaler i Syrien, som tidligere havde meddelt deres koordinater.

Over tyve anlæg, som har forbindelse til sundhedsvæsnet og FN, er blevet bombet i Syrien i år.

Rusland har afvist bevidst at gå efter civile mål.

/ritzau/AFP

Annonce
Artikel på The New York Times'' hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Blotter tilbyder sex i Brørup

Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce