Annonce
Udland

Medie: Trump ville have Ukraine til at finde snavs på Biden

Brian Snyder/Reuters
Ifølge kilder har Trump forsøgt at få den ukrainske præsident til at undersøge Joe Bidens søns forretninger.

USA's præsident, Donald Trump, har angiveligt forsøgt at presse Ukraines præsident til at finde snavs på Joe Biden.

Det siger anonyme kilder til den amerikanske avis The Wall Street Journal.

Ifølge kilderne har Trump i otte opkald med Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij, forsøgt at få Ukraine til at undersøge den tidligere demokratiske vicepræsidents søn, Hunter Biden.

Det var Trumps idé, at de ukrainske myndigheder skulle samarbejde med præsidentens personlige advokat, Rudy Giuliani, skriver avisen.

Hunter Biden samarbejdede for år tilbage med et ukrainsk energikonsortium, der blandt andet har arbejdet med udvinding af naturgas.

Hans virke i Ukraine har været kontroversielt, da Joe Biden som vicepræsident mellem 2009 og 2017 har forhandlet med Ukraines regering om blandt andet energiproduktion, beretter tv-stationen CNN.

Joe Biden er en af spidskandidaterne i Demokraternes primærvalg og dermed en mulig modkandidat til Trump ved præsidentvalget i 2020.

Interaktionen mellem Trump og Zelenskij har skabt virak i Kongressen, efter en sag om en whistleblower, der har lækket oplysninger om Trumps mulige forsøg på at få hjælp fra en udenlandsk magt.

Ifølge The Washington Post kan "opkaldet med en udenlandsk leder" henvise til samtalerne mellem Trump og Ukraines præsident.

Whistleblowerens beskyldninger har allerede fået demokratiske kongresmedlemmer til at undersøge, hvorvidt Trump har forsøgt at manipulere den ukrainske regering til at hjælpe Trumps kampagne for at blive genvalgt som præsident i 2020.

I et kort interview med nyhedsmediet Politico fredag afviste Trump ikke, at han havde talt med Zelenskij om Joe Biden og hans søns forretningsforbindelser.

- Det er ligegyldigt, hvad jeg diskuterede (med en udenlandsk leder), lød det fra Trump.

- Nogle bør dog kigge nærmere på Joe Bidens aktiviteter, tilføjede han.

Trump har dog kaldt anklagerne fra whistlebloweren for "falske nyheder", ligesom han mener, at personen må være "en meget partisk person", skriver Politico.

I en kommentar til The Wall Street Journal kræver Joe Biden, at Det Hvide Hus fremlægger transskriberingerne af Trumps samtaler med Ukraines præsident.

- Den form for åbenlys korruption ødelægger og begrænser vores samfundsinstitutioner ved at gøre dem til våben i en personligt politisk vendetta, lyder det fra Joe Biden.

/ritzau/

Annonce
Artikel fra Wall Street Journal
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce