Annonce
Danmark

Mediekoncern lukker trykkeri med 39 ansatte

Jysk Fynske Medier har nu besluttet at lukke sit trykkeri i Kolding, hvor der er 39 ansatte. Driftsdirektør i landets næststørste medievirksomhed, Bjarne Munck, fortæller, at en del af medarbejdere formentlig bliver tilbudt job hos Erritsø Tryk, der er en del af JP/Politikens Hus. Arkivfoto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Jysk Fynske Medier lukker sit trykkeri i Kolding. I stedet skal en del af koncernens ugeaviser og dagblade trykkes på JP/Politikens trykkerier, hvilket giver Jysk Fynske Medier en besparelse på et mindre tocifret millionbeløb årligt.

Kolding: I slutningen af juni bliver den sidste avis trykt på Jysk Fynske Mediers trykkeri i Kolding. Landets næststørste medievirksomhed ejer trykkeriet i Kolding, men antallet af avissider falder, og i dag er der overkapacitet på de tre trykkerier i Odense, Struer og Kolding.

I sidste uge lød meldingen fra ledelsen, at virksomheden kunne spare et mindre tocifret millionbeløb årligt ved at indgå en aftale med en ekstern partner. I første omgang har ledelsen og medarbejdere forhandlet om at finde en tilsvarende gevinst internt - men altså uden held.

- Vi har haft nogle gode drøftelser med medarbejderne, der er gået positivt ind i forhandlingerne, og de har vist et stort engagement. Men vi må konstatere, at afstanden mellem det tilbud, vi har fået eksternt, og det, vi kan hente økonomisk internt, er så stort, at vi er gået over i næste fase, siger Bjarne Munck, der er driftsdirektør i koncernen med i alt 1600 medarbejdere.

Annonce

Kort om Jysk Fynske Medier

  • Jysk Fynske Medier er Danmarks næststørste mediekoncern med 13 dagblade, 57 ugeaviser, fire radiostationer og en lang række nyhedssites og andre digitale brands.
  • Virksomheden ejer i dag trykkerier i Struer, Odense og Kolding.
  • Trykkeriet i Kolding trykker blandt andet JydskeVestkysten og Århus Stiftstidende og en lang række af koncernens egne ugeaviser.

Flere kan absorberes

I løbet af denne uge vil de enkelte medarbejdere få besked på, hvordan lukningen rammer, når trykkeriet efter planen lukker 23. juni. En del af koncernens aviser bliver herefter trykt på trykkeriet i Odense og hos den nye partner Erritsø Tryk, der har trykkerier i Hornslet ved Aarhus og Erritsø.

- Vi ved, at de, der nu overtager driften, kan absorbere nogle af de medarbejdere, der mister deres job. Hvor mange ved jeg ikke. Men der er nogle muligheder. Og ligesom i andre tilfælde, når vi har lavet tilpasninger, nedsætter vi et udvalg med medarbejderrepræsentanter og ledelse, der arbejder intensivt med alle, så de kommer godt videre. Vi lover at holde fokus, så de enkelte kommer godt videre internt eller eksternt, siger Bjarne Munck.

Flere muligheder

Trykkeriet i Kolding blev en del af koncernen i 2016, da Jysk Fynske Medier opkøbte Midtjyske Medier. I samme handel blev trykkeriet i Struer en del virksomheden, og derudover har medievirksomheden altså et trykkeri i Odense. Der er i dag cirka 100 ansatte på adressen i Kolding i forbindelse med trykkeriet, blandt andet telemarketing, sælgere og journalister.

- Når vi er færdige med processen omkring medarbejderne, skal vi gøre os nogle overvejelser i forhold til bygningerne. Skal vi leje noget af det ud eller sælge noget fra? Vi kigger på alle muligheder. Men lige nu har vi fokus på medarbejderne på trykkeriet. Noget af trykkeriet kan måske sælges videre, men vi tror ikke, at det kan sælges samlet, siger Bjarne Munck.

Arkivfoto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce