Annonce
Sport

Medier: Brian Priske får flerårig kontrakt som FCM-træner

Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Ifølge flere medier bliver Brian Priske præsenteret som permanent træner i FC Midtjylland.

Ifølge Herning Folkeblad og Ekstra Bladet er Brian Priske ikke bare en lappeløsning på trænerposten i FC Midtjylland.

Medierne skriver, at Priske, der overtog styringen, efter at Kenneth Andersen stoppede som cheftræner i august, får en flerårig kontrakt, der bliver præsenteret onsdag.

Da Priske blev præsenteret som midlertidig træner, sagde FC Midtjylland-direktør Claus Steinlein, at den tidligere forsvarsspiller også kunne være svaret på længere sigt.

- Samtidig (med at Priske tiltræder, red.) leder vi efter en ekstern kandidat, for vi vil have den bedste træner til FC Midtjylland. Det kan lige så godt blive Priske. Vi tror på, at han har kvaliteterne.

- Nu skal han bevise, at han kan stå i spidsen for FC Midtjylland og få det til at fungere. Når vi mødes igen til pressemøde til jul, håber jeg, at han bliver permanent træner, sagde Steinlein på pressemødet ved den lejlighed.

Med Priske som styrmand har FC Midtjylland gang i en flot sæson, hvor holdet har vundet 13 af 16 kampe og blot er gået fra banen som taber en enkelt gang i Superligaen.

Midtjyderne er syv point foran de forsvarende mestre fra FC København i toppen af ligaen. Til gengæld er Midtjylland ude af landspokalturneringen.

/ritzau/

Annonce
Ekstra Bladets artikel om Brian Priske
Herning Folkeblads artikel om Brian Priske
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];