Annonce
Billund

Meditation kommer på skoleskemaet i Billund

Et projekt med mindfulness på Hejnsvig Skole og Søndre Skole har givet mere ro og større respekt for andre hos 0. klasse-børn. I 2017 deltager endnu to skoler i et forløb. Børnene lærer at mærke sig selv.

BILLUND KOMMUNE: Forløb med mindfulness på Hejnsvig Skole og Søndre Skole har været så givtigt for børn og lærere, at endnu to skoler, Sdr. Omme og Vorbasse Skole, skal gennem et forløb i 2017.

Henholdsvis to 0. klasser på hver af de to skoler har været gennem et fire ugers forløb med to lektioner i hver uge.

Projektet er en del af Billund Kommunes sundhedspolitik, og forløbet har vist sig at være en hjælp for både børn og lærere. Det er meldingen fra sundhedskonsulent ved Billund Kommune, Margrethe Pedersen.

- Formålet har været at gøre børnene læringsparate, højne koncentrationen og få børnene til at spille sammen socialt. Det er lykkedes. I begyndelsen var de klart mere urolige end efter forløbet, siger Margrethe Pedersen, der har fået tilbagemeldinger om, at børnene bedre kan modtage en kollektiv besked og har fået mere respekt for hinanden.

- Det er et eksternt firma, der har undervist børnene, men lærerne har været til stede i timerne, og de har oplevet andre sider af børnenes personlighed og individualitet, hvilket betyder, at de nu bedre kan støtte op om barnet. De mener også, at de har fået redskaber, der i højere grad kan skabe ro og koncentration i klassen, siger Margrethe Pedersen.

De nye forløb begynder i foråret.

- Vi har erfaret, at forløbene var lidt for komprimerede til, at børnene kunne nå at tage det hele ind, så fremover bliver forløbet over otte uger med én lektion om ugen.

På Hejnsvig og Søndre Skole er der desuden uddannet henholdsvis fire og tre lærere som mindfulness-instruktører.

Annonce

Mindfulness

er en meditationsteknik, der hjælper udøveren med at mærke sig selv, sin krop og give åndedrættet opmærksomhed. Begrebet stammer fra buddhismen og yogaen og har fundet vej til Vesten især i forbindelse med håndtering og behandling af stress.


  • Om tilbuddet bliver en fast del af skoledagen på skolerne, er endnu uvist.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce