x
Annonce
Billund

Meditation kommer på skoleskemaet i Billund

Et projekt med mindfulness på Hejnsvig Skole og Søndre Skole har givet mere ro og større respekt for andre hos 0. klasse-børn. I 2017 deltager endnu to skoler i et forløb. Børnene lærer at mærke sig selv.

BILLUND KOMMUNE: Forløb med mindfulness på Hejnsvig Skole og Søndre Skole har været så givtigt for børn og lærere, at endnu to skoler, Sdr. Omme og Vorbasse Skole, skal gennem et forløb i 2017.

Henholdsvis to 0. klasser på hver af de to skoler har været gennem et fire ugers forløb med to lektioner i hver uge.

Projektet er en del af Billund Kommunes sundhedspolitik, og forløbet har vist sig at være en hjælp for både børn og lærere. Det er meldingen fra sundhedskonsulent ved Billund Kommune, Margrethe Pedersen.

- Formålet har været at gøre børnene læringsparate, højne koncentrationen og få børnene til at spille sammen socialt. Det er lykkedes. I begyndelsen var de klart mere urolige end efter forløbet, siger Margrethe Pedersen, der har fået tilbagemeldinger om, at børnene bedre kan modtage en kollektiv besked og har fået mere respekt for hinanden.

- Det er et eksternt firma, der har undervist børnene, men lærerne har været til stede i timerne, og de har oplevet andre sider af børnenes personlighed og individualitet, hvilket betyder, at de nu bedre kan støtte op om barnet. De mener også, at de har fået redskaber, der i højere grad kan skabe ro og koncentration i klassen, siger Margrethe Pedersen.

De nye forløb begynder i foråret.

- Vi har erfaret, at forløbene var lidt for komprimerede til, at børnene kunne nå at tage det hele ind, så fremover bliver forløbet over otte uger med én lektion om ugen.

På Hejnsvig og Søndre Skole er der desuden uddannet henholdsvis fire og tre lærere som mindfulness-instruktører.

Mindfulness

er en meditationsteknik, der hjælper udøveren med at mærke sig selv, sin krop og give åndedrættet opmærksomhed. Begrebet stammer fra buddhismen og yogaen og har fundet vej til Vesten især i forbindelse med håndtering og behandling af stress.


  • Om tilbuddet bliver en fast del af skoledagen på skolerne, er endnu uvist.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce