Annonce
Kolding

Medlem af handicapforum er glad for planer om udsigt til bedre adgangsforhold på sygehus

Sådan forestiller Rambøll sig, at den nye forplads kan komme til at se ud, hvis der laves en parkeringsplads i et lavere niveau end hovedindgangen. Børge Larsen forklarer, at der findes en dør til venstre for bilerne, som han håber kan blive brugt til indgang for handicappede. Visualisering: Rambøll
Børge Larsen foretrækker et helt bestemt af de tre løsningsforslag, som Rambøll beskriver, men mener også, at det kan forbedres.
Annonce

Kolding: Børge Larsen, der er medlem af Kontaktforum for handicappede i Region Syddanmark, glæder sig over, at der er udsigt til forbedringer på forpladsen ved Kolding Sygehus. Men - og der et men - i virkeligheden burde det slet ikke have været nødvendigt, mener han.

- Jeg synes, det er rigtig fint, og det er nogle gode løsningsforslag, men selvfølgelig bliver det aldrig lige så fint, som hvis man havde tænkt over det fra starten, siger Børge Larsen.

Han er selv kørestolsbruger og har været en af dem, der stod bag den seneste kritik af adgangsforholdene på Kolding Sygehus. I januar blev sagen rejst i anlægs- og innovationsudvalget på baggrund af forummets kritik, og det medførte, at handicappede som en midlertidig løsning blev henvendt til den gamle hoved indgang.

Nu er der dog udsigt til en permanent løsning, og hvis Børge Larsen skulle vælge blandt de tre løsningforslag, har han en klar anbefaling. Han ser gerne, at der bliver etableret en parkeringsplads til handicappede, som i niveau ligger under hovedindgangen. Niveauforskellen vil i så fald skulle overvindes via en elevator.

Også her har Børge Larsen dog et men:

- Nede i det areal, hvor parkeringspladserne kunne blive bygget, er der en indgangsdør. Hvis man kunne tage den i brug og åbne den for handicappede, ville det være en god løsning. Vi vil gerne have mulighed for at komme ind nede fra terrænet også, siger han.

Annonce

Lytter til brugerne

Ifølge formanden for regionens anlægs- og innovationsudvalg, Karsten Uno Petersen (S), vil udvalget tage brugernes anbefalinger med, når udvalget på torsdag skal se nærmere på de tre løsningsforslag. Det betyder dog ikke, at udvalget kun kommer til at følge kontaktforummets råd.

- Hvis vi skulle rette os 100 procent efter rådene, ville løsningen være nem nok, men af respekt for den demokratiske proces, skal udvalgets medlemmer også have lov til at komme på banen, så vi har en fuldt dækkende indstilling, når sagen skal i regionsrådet, siger Karsten Uno Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce