Annonce
forside

Medmenneskeligheden ramt af solstik i sommervarmen

Læserbrev: Efter at have læst artiklen "Krigen i Syrien har ramt Vejen etc."- hengemt fra sommervarmen - i JydskeVestkysten torsdag den 3. januar, bliver jeg nødt til at give et anderledes bud på det billede, som vores nye borgere i Vejen giver mig.

I mit arbejde som formand for henholdsvis Kirkens Korshær og Vejen Menighedsråd, har jeg et helt andet indtryk af mennesker med anden etnisk baggrund.

I Kirkens Korshær er vi glade for vores kunder uanset nationalitet. Vi oplever, at også mennesker med anden etnisk baggrund har glæde ved at komme i Genbrugshjørnet - både som køber og også som et sted, hvor der er tid til at få en kop kaffe og en snak med medarbejderne. Kunder er selvfølgelig forskellige, men det gælder både etniske danskere og mennesker med anden etnisk baggrund.

Vejen Menighedsråd har gennem flere år haft et internationalt arbejde i gang med flygtninge. Mange af disse mennesker med anden etnisk baggrund har fået job og er meget velfungerende.

Vi har ansat en diakonimedarbejder, der også i sit arbejde kommer på Egely for at sætte gang i integrationen. Hun har et meget positivt samarbejde med beboerne der og i det hele taget med de flygtninge, der er kommet herop.

I det internationale arbejde, som vi har ud fra kirken, mødes vi med danskere og de mennesker, der er kommet her som flygtninge mindst en gang om måneden i Sognegården. Vi har en diakonal opgave over for alle mennesker i kirken - også flygtninge. Vores kulturelle baggrund er forskellig, men mennesker bliver altid klogere af at mødes med andre kulturer-også i Vejen, men det kræver en positiv indstilling til sit medmenneske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce