Annonce
Esbjerg

Medvind i Esbjerg: Alle byens udsatte unge skal have en uddannelse

Lærer Claus Julius Blomgreen, leder af Medvind i Østerbyen, kan efter næsten to års arbejde se, at indsatsen overfor de udsatte unge i Østerbyen kan styrkes. Privatfoto
Fond og kommunen arbejder sammen om at få udsatte unge i uddannelse.

Esbjerg: Om ti år skal alle unge i Østerbyen i gang med en uddannelse efter folkeskolen.

Det er målet for en indsats, som Lauritzen Fonden og Esbjerg Kommune er i fuld gang med. Indsatsen under overskriften "Medvind i Østerbyen" samler al viden og de eksisterende lokale kræfter for at få en målrettet og effektfuld indsat overfor de unge.

Et af de første resultater er "Fritidsjob i Esbjerg Kommune", fordi Medvind-folkene har set, at netop et fritidsjob kan være vejen for de unge til uddannelse eller fast job.

Lærer Claus Julius Blomgreen, der er leder af Medvind i Østerbyen, kan efter næsten to års arbejde se, at indsatsen overfor de udsatte unge i Østerbyen kan styrkes og fungerer rigtig godt, når de lokale aktører sætter sig sammen og bliver konkrete.

Partnerskabet mellem kommunen og fonden varer i 12 år, men der er også lang vej, før de 35 procent af de unge fra Præstegårdsskolen, der i dag ikke får en uddannelse, ændres til 100 procent.

Medvind med to ansatte har samlet viden fra de mange partnere for at belyse de unge udfordringer, det er for eksempel at gøre det tydeligt for de unge, hvilke krav de mødes af på en arbejdsplads. Her er fritidsjob-kørekort og undervisning på skolerne nogle af midlerne.

Fra næste år søsættes fritidsjob-ideen i projekt Vindmøllen under Jobcentret, hvorefter Medvind vil være katalysator til nye ideer, der skal få alle unge i Østerbyen i uddannelse i 2030.

Annonce

SAMARBEJDET OM FRITIDSJOB

Aktører i udviklingen af "Fritidsjob i Esbjerg"
Business Esbjerg
Bydelsprojekt 3i1
SSP-konsulenterne
UU-vejledere
Skole og klubtilbud
Toyota Esbjerg
Bilka Esbjerg
SEPE -Sport og eventpark Esbjerg
Erhvervsplaymaker
Fritidsjobkonsulenten
Den konkursramte Bieringhus Efterskole kommer blandt andet til at rumme Vindmøllen, der skal få unge i job og uddannelse. Samt en stor indsats for at få de helt unge i fritidsjob. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];