Annonce
Esbjerg

Medvind i Esbjerg: Alle byens udsatte unge skal have en uddannelse

Lærer Claus Julius Blomgreen, leder af Medvind i Østerbyen, kan efter næsten to års arbejde se, at indsatsen overfor de udsatte unge i Østerbyen kan styrkes. Privatfoto
Fond og kommunen arbejder sammen om at få udsatte unge i uddannelse.
Annonce

Esbjerg: Om ti år skal alle unge i Østerbyen i gang med en uddannelse efter folkeskolen.

Det er målet for en indsats, som Lauritzen Fonden og Esbjerg Kommune er i fuld gang med. Indsatsen under overskriften "Medvind i Østerbyen" samler al viden og de eksisterende lokale kræfter for at få en målrettet og effektfuld indsat overfor de unge.

Et af de første resultater er "Fritidsjob i Esbjerg Kommune", fordi Medvind-folkene har set, at netop et fritidsjob kan være vejen for de unge til uddannelse eller fast job.

Lærer Claus Julius Blomgreen, der er leder af Medvind i Østerbyen, kan efter næsten to års arbejde se, at indsatsen overfor de udsatte unge i Østerbyen kan styrkes og fungerer rigtig godt, når de lokale aktører sætter sig sammen og bliver konkrete.

Partnerskabet mellem kommunen og fonden varer i 12 år, men der er også lang vej, før de 35 procent af de unge fra Præstegårdsskolen, der i dag ikke får en uddannelse, ændres til 100 procent.

Medvind med to ansatte har samlet viden fra de mange partnere for at belyse de unge udfordringer, det er for eksempel at gøre det tydeligt for de unge, hvilke krav de mødes af på en arbejdsplads. Her er fritidsjob-kørekort og undervisning på skolerne nogle af midlerne.

Fra næste år søsættes fritidsjob-ideen i projekt Vindmøllen under Jobcentret, hvorefter Medvind vil være katalysator til nye ideer, der skal få alle unge i Østerbyen i uddannelse i 2030.

SAMARBEJDET OM FRITIDSJOB

Aktører i udviklingen af "Fritidsjob i Esbjerg"
Business Esbjerg
Bydelsprojekt 3i1
SSP-konsulenterne
UU-vejledere
Skole og klubtilbud
Toyota Esbjerg
Bilka Esbjerg
SEPE -Sport og eventpark Esbjerg
Erhvervsplaymaker
Fritidsjobkonsulenten
Den konkursramte Bieringhus Efterskole kommer blandt andet til at rumme Vindmøllen, der skal få unge i job og uddannelse. Samt en stor indsats for at få de helt unge i fritidsjob. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce