Annonce
Tønder

Medvind til lokalt motionsprojekt

Skærbækcentret har barslet med planer om en udendørs motions- og fitnessplads - en million kroner er søgt ved Realdania-kampagnen Underværker. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Skærbækcentret ønsker at etablere et udendørs motions- og fitnessområde - nu er centret sikret, at Realdania bedømmer projektet.
Annonce

Skærbæk: Skærbækcentrets planer om en ny udendørs motions- og fitnessplads til fri afbenyttelse har taget et skridt i den rigtige retning.

Centret har søgt en million kroner hos Realdania-kampagnen Underværker og har nu på kampagnens hjemmeside opnået de 200 likes, der gør, at projektet går videre til bedømmelse.

- Det er vi jo super glade for, fortæller Mette Greve, der er projektleder i Skærbækcentret.

Torsdag havde centrets projekt fået 258 likes.

Skærbækcentret samarbejder med firmaet Kompan om det udendørs motions- og fitnessområde, der skal placeres mellem centret og feriebyen.  Der kommer umiddelbart til at være 32 træningsmoduler på pladsen - de skal placeres i samme område som feriebyens legeplads, så børn kan lege der, mens deres forældre træner.

Realdania skal nu bedømme projektet, som er døbt "Byens nye motions- og fitnessplads".

-  Jeg håber, at de kan se, at det giver nogle fordele og nogle muligheder til folk, der bor i og omkring Skærbæk, fortæller Mette Greve.

Annonce

Coronaramt

Skærbækcentret søger støtte til den udendørs motions- og fitnessplads flere steder.

- Vi må erkende, at corona har også været hård ved os, så vi har brug for støttemidler for, at vi kan komme i mål med projektet, fortæller Mette Greve.

En positiv respons fra Realdania vil være af stor betydning for Skærbækcentret.

- Det er cirka halvanden million, vi skal finde, og hvis vi kunne få en million der, så er vi allerede godt på vej, fortæller Mette Greve.

Annonce

Unge velkomne

På Tønder Kommunes kultur- og fritidsudvalgs junimøde godkendte politikerne en lejeaftale, så Skærbækcentret kan råde over arealet mellem centret og feriebyen - lejen er sat til nul kroner.


Vi må erkende, at corona har også været hård ved os, så vi har brug for støttemidler for, at vi kan komme i mål med projektet.

Mette Greve, projektleder


Motionspladsen henvender sig i udgangspunktet til mange grupper - unge må gerne benytte den, da der ikke kommer til at være tunge håndvægte. Og der bliver ikke udelukkende fokus på, at folk skal svede.

- Vi vil jo gerne have, det bliver det nye samlingspunkt, og det er også derfor, at i vores tilbud har vi også samtalemiljøer med miljøvenlige bænkesæt - så enten kommer man ned for at træne, og ellers kommer man bare for at være en del af et socialt fællesskab, fortalte Mette Greve, da JydskeVestkysten skrev om projektet første gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Esbjerg

Retsordfører efter tilmelding af folketingsmedlem som sæddonor og huskøber: Chikane skal gøres strafbart

Annonce