Annonce
Ringkøbing-Skjern

Meget bedre end ventet: Usikker corona-verden får lokalt sommerhussalg til at stige

Det er mere trygt at holde ferie i Danmark. Mange vælger derfor at købe sommerhus ved Vestkysten, hvor der er plads og masser af frisk luft. Arkivfoto: John Randeris
Påsken blev langt bedre, end ejendomsmæglerne frygtede, og det er sommerhus-salget, der er ekstra gang i. Corona er en del af årsagen: Et sommerhus ved Vestkysten føles tryggere end ferier i udlandet - samtidig er det blevet nemmere at købe feriebolig i Danmark.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Alt tydede på, at påsken ville blive elendig for ejendomsmæglerne, efter at corona-krisen har lukket det danske samfund ned og trykket på den økonomiske pauseknap. Men sådan kom det slet ikke til at gå.

For påsken, der er ejendomsmæglernes højtid, kom til at se ganske fornuftig ud. Sådan lyder det fra de lokale ejendomsmæglere, der er optimistiske efter at have oplevet et salg og en interesse, der var bedre end forventet.

- Vi har haft en påske på niveau med sidste år, der var et godt år. Vi har haft flere fremvisninger, og vi har også lavet nogle handler, så vi har haft en god påske, og der kommer flere handler, siger David Ørskov fra Home Ringkøbing-Skjern.

- Vi har været positiv overraskede over interessen hen over påsken, siger Alfred Berg fra Estate. Her har påsken været på niveau med 2019, som var et godt år.

Og det er sommerhuse, der lige nu hitter hos køberne. Eksempelvis præsterede EDC i Skjern-Tarm at få solgt tre sommerhuse og fire sommerhusgrunde i Stauning i løbet af marts, og hvis man tror, at et sommerhus skal have pool for at blive solgt, så må man tro om igen. Det klassiske 70´er-sommerhus i træ til omkring en halv million kroner er populært, for folk kan lide det enkle liv med nostalgisk sommerhusidyl.

- Den største udfordring er, at der er alt for få af dem til salg, konstaterer Kent Thomsen, indehaver af Nybolig i Skjern. Her ligger salget væsentligt over index i forhold til sidste år.

Istedet for at betale strafrente på deres peng ei banken, så vil mange hellere investere i en feriebolig, siger ejendomsmægler Alfred Berg fra Estate. Arkivfoto:Jørgen Kirk
Annonce

Nu skal det være

Faktisk har coronaen haft indflydelse på sommerhussalget. Lukningen af grænsen har gjort, at folk vil sikre deres sommerferie, og den usikkerhed, som der også vil være forbundet med fremtidige udlandsrejser, får folk til at se på, hvad Danmark har at tilbyde.

- Folk har også tænkt, at det kunne være rart at have et sted at kunne trække hen, nu hvor de har været hjemme, og derfor tænker de, at nu skal det være, forklarer Johnny Sørensen, indehaver af EDC Skjern-Tarm.

Corona-krisen har også været det sidste skub for mange, der har overvejet længe, om de skulle købe et hus.

- Det er lidt underligt, at corona-krisen pludselig giver et øget sommerhussalg. Det havde jeg ikke lige forudset, erkender David Ørskov.

Annonce

Til grin for egne penge

Siden finanskrisen er kunderne blevet rigtig gode til at spare op, og det spiller også en rolle i det gode sommerhussalg. I den seneste tid kan det ikke længere betale sig at spare penge op, for bankerne har indført negative renter, og i stedet for at betale strafrente hos bankerne, så investerer folk i sommerhus.

- Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, hører jeg mange sige, forklarer Alfred Berg.

Samtidig med, at mange har penge i banken, er renten stadig relativt lav. Tidligere kunne et sommerhus maksimalt finansieres med 60 procent i kreditforeningen, men det er nu ændret, så købet kan finansieres med 75 procent belåning. Desuden er bundfradraget ved udlejning nu oppe på 41.800 kroner, hvilket gør det til en bedre forretning at udleje sommerhuset.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce