Annonce
Sydjylland

Meget dyr oprydning: Blodrødt underskud i Jensens Bøfhus

Et enormt underskud har skudt bunden ud af pengekassen i Jensens Bøfhus. En redningsplan er i gang, og manden bag den er optimist. Arkivfoto.

Restaurantkæden Jensens Bøfhus tabte en kæmpeformue i 2017. Den kriseramte Odense-virksomhed får også et underskud i år men regner med at få overskud i 2019, når den nye ledelse har fået en omfattende genopretning gennemført.

En stribe af dårlige år i den kendte kæde Jensens Bøfhus nåede foreløbig et lavpunkt i 2017 med et underskud på 163 millioner kroner før skat, men virksomheden tror på, at den denne gang er på rette vej mod et plus i 2019. Det enorme minus betyder, at egenkapitalen er røget ned på -155 millioner kroner og bøfkæden holdes kun i live af lån fra banken og fra velvillige fynske forretningsfolk.

En del af det store underskud skyldes dårlige resultater i restauranterne. Men den største årsag er en oprydning, som blev sat i gang i oktober 2017. Her blev der indsat en ny direktør og bestyrelsesformand under opsyn af en særlig styregruppe og med tæt vejledning af et engelsk konsulentfirma. Det var betingelsen for, at bank og private lånere ville holde virksomheden oppe.

Oprydningen har blandt andet bestået i lukning af restauranter, så det samlede antal vil gå fra cirka 40 til cirka 30. Desuden har virksomheden forsøgt at sælge ud af en lang række af de ting, den ejer, men tingene kunne slet ikke sælges til de beløb, som de var opført til i regnskabet, så reelt var virksomheden ikke så rig, som tallene viste. Den slags giver minus i regnskabet. Sammen med engangsomkostninger tegner disse nedskrivninger sig for 94 millioner kroner af underskuddet.

- Det er et stort og dyrt arbejde at vende udviklingen. Men vi er på rette vej, jeg tvivler slet ikke på, at der er plads til Jensens Bøfhus, og at kæden kommer til at give overskud igen i 2019, siger bestyrelsesformand Torben Frigaard Rasmussen, der tiltrådte i oktober 2017.

Annonce

Jensens Food Group A/S

Hjemsted: OdenseCVR-nummer: 28707223

Direktion: Dorte Westrup Gleie (administrerende)

Bestyrelse: Torben Frigaard Rasmussen (formand), Tim Lund Larsen, Palle Skov Jensen

Regnskabstal 2017:

Omsætning: 571 millioner kroner (2016: 743)

Resultat før skat: -163 millioner kroner (2016: -25)

Resultat efter skat: -157 millioner kroner (2016: - 31)

Egenkapital: -155 millioner kroner (2016: +1)

Antal ansatte: 610 (2016: 676)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce