Annonce
Udland

Hertuginde Meghan Markle er gået i fødsel

Ben Stansall/Ritzau Scanpix
Prins Harrys første barn er mandag eftermiddag på vej, skriver britiske medier.

Den britiske hertuginde Meghan Markle er gået i fødsel.

Det bekræfter Buckingham Palace over for BBC.

37-årige Markle er gift med prins Harry, og det er ifølge Sky News uvist, hvor fødslen finder sted. Der kan altså være tale om en hjemmefødsel.

Det er parrets første barn, der bliver det syvende i den britiske arvefølge efter barnets far.

Graviditeten blev annonceret 15. oktober 2018 på førstedagen af en royal rundtur i Australien og New Zealand.

Harry friede til amerikanske Markle i 2017 efter cirka halvandet års forhold, og de sagde ja til hinanden i maj sidste år.

Prins Harry gik ifølge kongehuset på knæ en aften på Kensington Palace i hjertet af Englands hovedstad, London, mens parret var ved at stege kylling.

- Jeg forelskede mig i Meghan utroligt hurtigt, stjernerne stod lige, og alt var på en eller anden måde perfekt, sagde prins Harry efterfølgende i et interview om mødet med sin forlovede.

De to mødte hinanden på en blind date sat op af en fælles bekendt, og efter to dates i London tog prins Harry og hertuginden til Botswana sammen.

Forlovelsesringen, som parret viste frem, da forlovelsen blev annonceret, var personligt designet af prins Harry.

Parret har ifølge eget udsagn ikke ønsket at kende barnets køn, hvorfor det er uvist. Men det var ventet, at fødslen var meget tæt på - nogle britiske medier spekulerede endda i, at Markle allerede havde født.

Hertuginden er nemlig ikke set ved et officielt arrangement siden 19. marts.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce