x
Annonce
112

Mejeri-håndværkere ramt af flere tyverier: Tre unge er nu dømt

Byggepladsen ved Troldhede Mejeri var hårdt plaget af tyverier i efteråret 2018. Men nu har tyvene fået deres straffe. Foto: Jørgen Kirk
I efteråret 2018 blev der stjålet værktøj for en kvart million kroner ved tre indbrud på samme byggeplads ved Troldhede Mejeri. Tre unge, men gamle kendinge hos politiet stod bag.

TROLDHEDE: Frustrationer blandt håndværkerne var store, da de tre gange på en måned mødte op på byggepladsen ved Troldhede Mejeri og fandt værktøjscontainere og døre brudt op af tyveknægte.

Værktøjstyverierne skete i september og oktober 2018. Nu, halvandet år efter, har to mænd på 20 og en på 26 år fra den nordlige del af Varde Kommune fået domme for de tre indbrud.

Faktisk kom politiet ret hurtigt på sporet af de tre mænd, der bragte deres tyvekoster til et sommerhus ved Kvie Sø nær Ansager. Politiet fik nemlig et tip af en beboer i nærheden, ligesom en medarbejder fra det bestjålne firma Steelexperts kom i kontakt med tyvene.

Det første indbrud på byggepladsen skete natten til 30. september, mens det andet fandt sted natten til 14. oktober. Her fik blandt andet HNN Byggefirma fra Videbæk og Steelxperts fra Holstebro stjålet værktøj. Det tredje tyveri skete 18. oktober, hvor tyvene også stjal værktøj fra mejerihallens tag, hvor Bravida-håndværkere havde forsøgt at gemme deres ting.

Annonce
Ole Christensen fra HNN Byggefirma i Videbæk kom flere gange til opbrudte værktøjscontainere og tomme hylder. Foto: Jørgen Kirk

Efter at have overvåget de tre mænd slog politiet til 30. oktober 2018 og anholdt de tre mænd.

Under ransagningen af sommerhuset fandt politiet indtil flere tyvekoster fra byggepladsen i Troldhede, ligesom de også fandt stjålne gasflasker fra købmanden i Ådum og en Suzuki-motorcykel, der var blevet stjålet fra ved et indbrud på Esbølvej ved Sdr. Vium. Desuden fandt de et indbrudskit bestående af et koben, dot-handsker og en balaklavahue.

Ved anholdelsen fortalte den 20-årige mand ”T” til politiet, at det var den 26-årige, der stod bag tyverierne på mejeriets byggeplads og hos købmanden i Ådum.

Den forklaring trak han dog tilbage i retten, hvor han i stedet sagde, at det var ham alene, der var den skyldige. De to andre nægtede sig skyldige. Men retten troede ikke på nogen af dem, så de blev alle tre dømt for indbruddene.

Det skyldes blandt andet, at de på en falsk Facebook-profil havde forsøgt at sælge et svejseapparat til en medarbejder hos Steelexperts, som dog genkendte apparatet. Da han ville købe det, fik han navn og nummer på en af de tre nu dømte.

Stak af fra politiet

Den 20-årige ”T” nægtede at stå bag indbruddet på Esbølvej ved Sdr. Vium, men blev dømt for det, da den stjålne motorcykel også blev fundet ved sommerhuset.

De tre mænd blev også dømt for overtrædelser som cykeltyverier, bedrageri samt besiddelse af hash og amfetamin.

Den 26-årige var desuden tiltalt for indtil flere lovovertrædelser i en sag fra 25. juli 2018, hvor han blev standset af politiet på Vestre Kvartervej i Tarm. Det gav en del minusser i politiets sorte bog. For udover at køre i en stjålet bil, selvom han var frakendt kørekortet, så havde han en kniv i bilen og var i øvrigt blevet væk fra afsoning af en tidligere dom. Dertil kom, at han forsøgte at løbe fra politibetjentene, som dog fik ham indhentet igen.

Alle er tidligere dømt

Den 26-årige, der havde 23 pletter på straffeattesten i forvejen, fik fire måneders fængsel, der skal lægges oven i hans seneste dom på tre måneders ubetinget fængsel.

Den 20-årige ”J”, som har tidligere domme, fik tre måneders fængsel, der skal lægges til de 15 måneders ubetinget fængsel, han har stående i forvejen.

Den 20-årige ”T”, som er dømt fem gange tidligere, fik seks måneder, inklusive en tidligere dom.

De tre kammerater blev desuden dømt til at betale erstatninger på omkring 167.000 kroner til Vestjylland Forsikring, HNN Byggefirma, købmanden i Ådum og borgeren fra Sdr. Vium.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce